Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantılarını ve ihalelerini canlı yayınla halkla paylaşıyorlar.

Doğrusu bu uygulama sadece Ankara ve İstanbul’da yaşayanların değil tüm Türkiye’de takdir görüyor.

Facebook, twitter ve Youtube üzerinden yapılan bu canlı yayınla belediye meclisinde neler konuşuluyor, hangi kararlar alınıyor, bütçe nereye harcanıyor vs. kente dair yapılan işleri takip ediyorlar.

Aynı zamanda ihalelerin de canlı yayınlanması şaibeleri ortadan kaldırıyor. Vatandaş da parasının nereye harcandığını biliyor.

Peki, bu uygulama Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde de uygulansa olmaz mı?

Hem meclis toplantıları hem de ihaleler canlı yayınlansa, bence çok iyi olur. Çok sayıda okurumuzun da bu yönde talepleri var. Bize de bu talepleri ilgili makamlara duyurmak düşer.

Madem şeffaf belediyecilikten dem vuruyoruz, öyleyse bizde yapalım. İşte fırsat. Halk görsün mecliste neler görüşülüyor, meclis üyeleri nasıl çalışıyor bilsinler. İhaleler kimlere ne kadara veriliyor…

Böyle bir uygulamayla, şaibeler ortadan kalkar, dedikodular biter ve belediye başkanına olan güven artar. Beş yılın sonunda tekrar seçilebilmek için kendisini anlatmasına da gerek kalmaz.

Ayrıca böyle bir uygulamayla STK’lardan ve vatandaşlardan da çok harika proje önerileri gelebilir.

Tabi burada karar Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün. Bakalım bu öneriye diyecek?