Maalesef son günlerde Kahramanmaraş’ta yapılacak etkinliklere karşı çıkmak kötü bir huy oldu. Sözüm ona, olmayan akıllarınca şehrin namus bekçisi oldular, güya şehrin menfaatlerini koruyorlar…

Herkesin bildiği gibi bir Aleyna Tilki konseri yapılacaktı sosyal medyadan tepkiler yağdırılınca iptal edildi. Akıllarınca şehrin namusu kurtarıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozaklı'da Muhtarlarla istişare toplantısı düzenlenecekti, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ani programı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. (İnşallah iptal edilmemiştir.) Yine sosyal medyadan tepkiler yağdı.  Neymiş efendim, zaten belediyenin bütçe sıkıntısı varmış, neden Ilıca’da ya da Orkis’de yapılmıyormuş?  Kızılca kıyamet koptu.

Yapmayın Allah aşkına! Edindiğim bilgilere kendi şehrimize bulunan birkaç tesisten fiyatta alınmış ve neredeyse iki katı fiyat verilmiş. Diğer yandan bu insanlar zaten Ilıca’yı da Orkis’i de biliyorlar. Kozaklı’ya değil yurtdışına bile gidebilirler, gitmeliler de. Her zaman gittikleri yerlere neden gitsinler? Yöneticilerin başka illere gitmesi, orada yapılan hizmetleri görmesi, güzel örnekleri ilimize taşımaları için bu tür gezileri yerinde buluyorum. Gezsinler, görsünler insanların ufku açılsın, farklı projeler üretsinler. Bence irdelenmesi gereken konu gidilen yerde neler olduğu hangi kararların alındığı olmalıydı.

Gelelim Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet eşitliği Çalıştayına!

Benim de Yönetim Kurulunda bulunduğum, birlikte çalışmaktan da onur duyduğum Başkanlığını Kibar Özdemir’in yaptığı Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) tarafından, geçtiğimiz hafta Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet eşitliği Çalıştayı düzenlendi.

Birileri bu çalıştayın afşini alıp, bozuk Türkçesiyle (aynen paylaşıyorum) : “Tilkiden sonra cinsiyet esitligi çalıştayı birileri yine marasi karistimaya calisiyor Bakiniz Tilki severler niye karşı geliyorsunuz diyordunuz iste bu ve buna benzer İşler için, BU NEDİR BU BİRİLERİ MARAŞ'IN ÜZERİNDEN OYNAMAYA BAŞLADI” paylaşımında bulundu. 

Bu paylaşımın altına da sözüm ona avukatmış: “Bu toplantı iptal edilmelidir, iptal edilmezse otel önünde bütün maraşlıları toplamak lazımdır” yorumunu yazmış.

Söylenecek çok söz var ama sadece bu şahıslara, paylaşıma beğeni atanlara ve paylaşımı tasdikleyen yönde yorum yazanlara sadece şu soruyu sormak istiyorum: “Toplumsal cinsiyet eşitliği denilince sizin aklınıza ne geliyor?” Bence sadece belden aşağı düşünüyorsunuz. Başka bir açıklaması yok. Zaten siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden kadın hakları aranıyor.

Ne oldu, siz tepki gösterdiniz diye bu çalıştayın iptal edileceğini mi düşündünüz? Öyleyse çok yanıldınız.  Toplumu kışkırtarak bedeli ağır olaylara sebep olabilirsiniz. Biraz araştırın, düşünün ve ondan sonra yazın. Keşke bu çalıştayda neler konuşulacak diye merak edip katılsaydınız ve görseydiniz, ardından olumlu ya da olumsuz izlenimlerinizi paylaşsaydınız.

Yeri gelmişken bir hakkı da teslim etmek gerek. KAGİD tarafından AB Sivil Düşün Projesi kapsamında düzenlenen “Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Çalıştayına emeği geçen başta Başkan Kibar Özdemir’e ve ekibine, çalıştayda bilgi ve birikimlerini aktaran Gazeteci Serpil Yılmaz’a, İstanbul eski Milletvekili - Gazeteci Melda Onur’a ve Sosyal Hizmet Uzmanı Gül Erdost’a tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.  Bilgi dolu, çok güzel bir çalıştay oldu.

Önyargılı bir yaklaşımla, araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle konuşmak, hareket etmek kimseye fayda sağlamaz. Bir fikri beğenirsiniz beğenmesiniz saygı duyarım. Ancak fikirlerimizi beyan etmenin yolu hakaret değil.