İyi İnsan mı çok?

Kötü İnsan mı çok?

Herkese iki defa soruyorum: iyi insan mı çok? Kötü İnsan mı çok? Kötü insanın çok olduğunu söylüyorlar! Doğru mu?

Bana göre yanlış: Bir esnaf dan 100 kişi alış veriş yapar, bu müşterilerinin içinden 3-5 tane kötü kişi çıkar o esnafı çarpar ama, sanki kötü çokmuş gibi esnafın canı yanınca bağırmaya başlar.

Şehrimizde 217 bin otomobil olmuş, kırmızı ışıktan geçen sayısı 100 bulmuyor.

1 milyon 280 bin nüfus var: katil sayısı yıllık cinayetlere baktığımızda 7-10 arasında da değişiyor ki, bunlarda kötü insan olduğu için cinayet işlemiyor, alacak verecek meselesi tarla da sınır meselesi yüzüne işlenen cinayetler.

İlimizde hırsızlara bakıyorum 3-5 kişi ama hırsızın sesi çok çıkıyor.

Kahramanmaraş’ta öğretmen, imam, kamu kurumlarında ki memur sayısına bakıyoruz, 100 binin üzerinde, bir kişi rüşvet alıyor, onun sesi veya dedi kodusu dağları kaplıyor da iyilerin sesi bile çıkmıyor.

Bir kişi yolsuzluk yapıyor, polis operasyon yapıyor, bir milyon 280 bin nüfus içinde bir kişi ama sanki tüm Maraş halkı yolsuzluk yapmış gibi kamuoyu algısı oluyor.

Oysa iyi ve güzel insanların sayısı çok çok fazla.

Hırsız dükkanın kilidini demir testeresi ile kesmeye başlamış, bunu gören vatandaş sormuş hayırdır? Ne yapıyorsun?

Hırsız: pişkin pişkin , “ Keman çalışıyorum amca!” demiş.

Adam: sesi çıkmıyor? Demiş.

Hırsız: yarın sabah çıkar duyarsın demiş.

Bir Mehmet Sarıgül abim var, hacı arkadaşım, Her Cuma iş yerime gelir selvam verir dua eder gider, iyi ve güzel insan, Allah rızası için ne kadar tanığı varsa hepsine uğrar! Cuma farkı.

Hırsızı anlatıyorsak böyle güzel insanları da anlatmamız gerek.

Bugün Cuma, Sabah Ulucami de sabah namazını kıldık, dostlarla ekmeğimizi paylaştık, çay içtik, sohbet ettik gönüllerimiz doldu.

Güzel Cuma günü, Cuma feyzini aldık. Hep güzellik olsun istedim, gönüllere güzellik dolsun istedim, güzel görüp güzel yaşayalım dedim. Şairin söylediği gibi :” Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var , / Değme Felek Değme Telime Benim “ diyor ya işte öyle!

Yusuf Akarca ağabeyimiz halen bağda olunca, söz onda başladı onda bitti.

Ali Eskalen ağabeyin teklifleri masaya yatırıldı kabul gördü..

Güz ayları geldi, hava soğuyor. Haftaya Yusuf abimiz de aramızda olur diyoruz inşallah hani bugün biraz efkar bastı ya yine aklıma bir şairimizin bağ şiir geldi.

Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar

Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim

Diyor ya işte öyle artık güz ayları geldi bağ bozumu başladı.

Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı

Hilebaz Dostunan Açtık Arayı

Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı

Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim

Diyor ya şairimiz işte bizde hile baz dost görünenlerle arayı açtığımız zaman inanın Türk milletinin yüzde 99 iyi ve güzel insandır.

3/5 hile bazda olmasa iyi ama olacaktır.

Bu sebeple iyi ve güzel insan çoktur, ama makamda oturanlara iyi ve güzel insanlar gelmez, hep dost görünen Hilebaz kişiler gelir, makam sahibide sanır ki herkes kötü kötü insan çok fazla aslında değildir. İyi ve güzel insanlar çok fazladır.

Sevgili dostlar

Sözlerimi bugün dua ile bitirmek istiyorum

Allahü teala size ailenize hayırlı ömürler ihsan etsin, İki cihan saadeti nasip etsin,Cennette büyüklerimizi sizlere ve sevdiklerinize komşu eylesin. Duasını kabul ettiği mübarek insanlar hürmetine bu duamızı da kabul eylesin inşâllah. Cuma geceniz ve gününüz mübarek olsun. Selametle kalın

İyi günler…