1 Kasım Seçimleri için dün istifa sürecinin son günüydü.

Nihayetinde istifalar ardı ardına geldi.

Kahramanmaraş Milletvekili Aday adaylığı için istifa eden isimlere bakalım;

AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan.

İl Başkanlığı döneminde 3 seçim atlattı. Her seçimde özverili çalışması ile partisini başarıya taşıdı. Adaylık listesinde yeri garanti ve hak ediyor diye düşünüyorum. Milletvekili seçildiği takdirde Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edecektir ve oy oranında artış sağlayacaktır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç.

Doğrusu kendisinin Kahramanmaraş Milletvekilliği için istifa haberini duyan herkes en az benim kadar şaşırmıştır. Kardeşi 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in aday adayı olacağı konuşuluyordu.

Celalettin Güvenç, kardeşi ile istişare etti mi, Sıtkı Bey’in bu durumdan haberi var mıydı? Doğrusu büyük merak konusu.

MHP Camiasından beklenen isim Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü de Kahramanmaraş Milletvekilliği için görevinden istifa edenler arasında idi.

Kahramanmaraş kamuoyu ve ülkücü camia tarafından beklenen bir isim. Ve genel kanı; MHP’nin bu seçimde başarı elde etmesi için, Kütükçü’nün 1 ya da 2. Sırada olması gerekiyor.

Çünkü 7 Haziran genel seçimlerinde yapılan liste partilileri ve Kahramanmaraşlıyı şoke etmişti. Arkasından gelen istifalar partiyi yıprattı ve MHP Kahramanmaraş’ta arkasından esen rüzgârı önüne almıştı. Dolayısı Kütükçü’nün ilk 2 sırada yer alması partiyi toparlayacak düşüncesi hakim.

Yine MHP’den Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında Ziraat Mühendisi Fehmi Kiraz var. Kendisini tanımadığım için hakkında yorum yapamayacağım. Hayırlı olsun inşallah.

CHP’den ise RTÜK Üyesi Ali Öztunç görevinden istifa etti. Kahramanmaraş’tan 1. Sırada gösterileceği konuşuluyor. Bana göre CHP iyi bir tercih yaptı.

Ve AK Parti’de Mahmut Arıkan faktörü!

Mahmut Arıkan, sevilen bir sanayici iş adamı. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. Hem iş dünyası hem de kamuoyu Arıkan’ı milletvekili olarak görmek istiyordu. Basın camiası da aynı şekilde. Doğrusu 7 Haziran seçimlerinde listede olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Çokta başarılı bir seçim kampanyası yürütmüştü. Ama siyaset bu, hiç bir şeyin garantisi yok.

Bence, Arıkan bu kez listede mutlaka olmalı. Doğrusu Arıkan’ın milletvekilliği etiketine de ihtiyacı yok. Yatırımları ve sağladığı istihdamla memleketine fazlasıyla katkıda bulunuyor. Tek arzusu meclis çatısı altında daha fazla hizmet edebilmek. Bizimde böyle hizmet adamlarının mecliste olmasına ihtiyacımız var.