Dün yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 806.186 oy farkla CHP adayı Ekrem İmamoğlu bir kez daha seçildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde 13.729 oy farkıyla kazanan İmamoğlu, 23 Haziran’da bu farkı 806.186’ya çıkardı. 

Oylarımız çalındı iddiasıyla (Bir türlü de ispatlanamayan) seçimin tekrarlanmasını isteyen ve tekrarlatan AK Parti’ye millet sandıkta ne mesaj verdi? Aradaki fark neden bu kadar açıldı?

Her şeyden önce toplumdaki genel kanaat İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile değil Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yarıştı.

31 Mart’ta beka söylemleri ile seçim kampanyasını yürüten Erdoğan, 23 Haziran seçimlerinde meydanlardan çekilmiş gibi görünse de toplu açılış törenlerinde İstanbullu seçmene yine mesajlar verdi. Neticede son sözü seçmen sandıkta söyledi. Artık lamı cimi yok, AK Parti’ye “kendine çeki düzen ver” dedi.

SİYASETİN DİLİ

Seçmen öncelikle AK Partililerin ve Devletin Cumhurbaşkanının siyasetteki dilini beğenmedi. Kendisi gibi düşünmeyen ülkenin vatandaşlarına “illet, zillet” denmesi ters tepti, seçmenin onurunu kırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sert ve tehditkâr dili,  Cumhurbaşkanının yine aynı şekilde “kazansalar da çalışmazlar, görevden alınır, önü kesilir” gibisinden sözleri…

SURİYELİLER POLİTİKASI

Diğer yandan hükümetin izlediği Suriyeliler Politikası vatandaşı rahatsız ediyor. Millet Suriyelileri ülkenin beka sorunu olarak görüyor.

YERİNE GELMEYEN VAATLER

Bir diğer husus da AK Parti ve özellikle Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin 24 Haziran Partili Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde verdikleri vaatleri tutmaması. Af veya Ceza İndirimi, 3600 ek gösterge, EYT, 4B’lilerin kadroya alınması vs. gibi yerine getirilmeyen vaatler.

EKONOMİ VE ARTAN İŞSİZLİK

Her şeyden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ı ekonominin başına getirmesi toplumda etik karşılanmadı. İzlenen ekonomik politikaların çözüm bulmaması. Somut ve kesin çözümlerin üretilmemesi. Üretime değil, tüketime dayalı bir politika izlenmesi… Enflasyon, yüksek kur ve yüksek faiz. Vatandaşın cebinde değer kaybeden parası… Kısacası geleceğe dair güven vermeyen bir ekonomik politika…

Daha önce de yazmıştım. AK Parti artık gençlere umut vaat etmiyor. Üniversiteli işsizler ordusu var. Ülkenin en büyük sorunlarından biri bu. Yardım fonlarından yapılan yardımlar artık vatandaşa cazip gelmiyor. Sadece bir nebze günü kurtarıyor, yarına bir şey kalmıyor. Ak Parti seçmeninin yaş ortalaması 60. Gençlere hitap etmeli.

YANDAŞ MEDYA

Ak Parti’nin bu kadar oy kaybetmesinin sebeplerinden biri de yandaş medya.  Sözüm ona gazeteci olanlar her gün ekranlarda yalakalık olsun diye Ak Parti’yi pohpohlamaktan başka bir şey yapmadılar. Ülkenin gerçek sorunları dururken, basit olayları büyüterek, gerçekleri inkar ederek, kendilerinden olmayanlara iftira atarak, milleti aptal yerine koymaya çalıştılar. Gazetecilikten bi haber, tarafsızlıktan uzak, şahsi menfaatlerini için şarlatanlık yapan,  o şahıslar bundan sonra ne yapacaklar doğrusu çok merak ediyorum. Ama Ak Partiye tahmin edemeyecekleri kadar büyük zarar verdiler. Bu millet aptal değil.

KİBİR VE LİYAKATSİZLİK 

Evet, “Güç bende; yetki bende, ben ne dersem o olur” Ak Parti’ye oy kaybettirdi. İstişare kültürü bitti. “Bizim partimizden olsun çamurdan olsun” düşüncesiyle, işin ehli olmayan insanlar makam sahibi yapıldı. Koltukta kalmak için ülkenin-milletin çıkarları yerine kendi çıkarları ön planda oldu. Lüks ve şaşaalı yaşam… vatandaşın sorunları görmezden gelindi, sesine kulak verilmedi…  Kamu kurumlarında fazladan çalıştırılan binlerce işçi… Eşe dosta ahbaba verilen ihaleler…

VE SON NOKTA! TERÖRİST BAŞININ MEKTUBU

Seçimlere 2 gün kala terörist başı eli kanlı bebek katilinin mektubunun okunması. Yerli ve milli vurgusunun yapılması. Üzerine bir de kırmızı bültenle arandan kardeşi Osman Öcalan’ın devletin televizyona TRT’ye çıkarılması bardağı taşıran son damla oldu.

Birlik ve beraberlikten söz ederken, “Kürt de olsa benim kardeşim” diyerek ötekileştirmek vs.

Bana göre dün İstanbullular Ak Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini beğenmediği için değil, iktidarın genel politikasını beğenmediği için “Millet İttifakı” dedi, “Ekrem İmamoğlu “dedi. 

Kısacası, dün bir kez daha gördük ki Türk Milleti demokrasiyi özümsemiş bir millet. Sandıkta gereken mesajı veriyor. Türk Milletinin kırmızıçizgileri var, dokundurtmaz. Oy uğruna her şeyi mubah saymıyor, yanlışları görmezden gelmiyor.

Elbette AK Parti neden oy kaybettiğinin muhakemesini kendi içinde yapacaktır.  Bundan sonra ülkenin sorunlarına çözüm bulma, üretme zamanıdır. Seçmenin iradesine saygı duyup, hizmet etme zamanıdır.

Ak Parti kendini güncellemeli, eğer böyle devam ederse bir sonraki seçimlerde Türkiye’de çok şey değişir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tebrik ediyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

NOT: Bazı Ak Partililerin, İstanbul’da seçimin kaybedilmesini hadisler paylaşarak, İslamiyet Savası varmışçasına, düşman galip gelmişçesine sosyal medyada yatıkları paylaşımlara da hayret ediyorum. İstanbul, elimizden gitmedi, düşman işgal etmedi. Sadece yönetim el değiştirdi. Bilesiniz bunun adı da demokrasi. Ayrıca Türkiye’yi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yönetmeyecek. İktidar değişmedi yani. Halkın iradesi her şeyin üzerindedir. İktidara da getirir, sandığa gömer de.