Yerel seçimlere sekiz ay gibi kısa bir zaman kaldı, partilerde ciddi bir hareketlenme halen yok.

Yerel seçimle ilgili özellikle CHP’de konuşulan tek konu Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’a adayı olup olmayacağı.

Sarıgül’le  konuştum.

Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmak istediğini açıkça ifade ediyor. CHP’li seçmenin büyük bir bölümü  Sarıgül’ün önce İstanbul belediye başkanlığına,oradan da CHP Genel Başkanlığına giden yolun açılacağına inandıkları bir gerçek.İşte bu noktada CHP genel merkez binanın üst değil,alt katlarından Sarıgül’ün adaylığı ile ilgili olumlu  resmi bir iznin çıkması engelleniyor mu? sorusu akıllara geliyor.

Sarıgül sorunu 8 Eylül’de çözülüyor?

CHP’de özellikle statükocu bazı kafalar ile az olsun benim olsun diyeler var.Bunlar, Sarıgül’ün asla CHP adayı olmayacağını her fırsata dillendirirken,aralarında yöneticilerin de olduğu,CHP’nin artık hem yerelde hem de genelde iktidar olması gerektiğine inanalar ise “Sarıgül’le el sıkışmanın zaman geçmeden gerçekleşmesinden yana olduklarını biliyorum.

Başta CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarından Umut Oran’a Gökan Günaydın’a CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Öbolat’a ve Ankara İl Başkanı Zeki Alçın’a bizati  bende sordum  Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP  tarafından aday gölerilip gösterilmeyeceği konusunu.Aldığım cevap ise” Sarıgül ismi konusunda sorun yok,8 Eylül’de parti meclisinde daha önceki ihraç kararı kaldırılacak ve partiye yeniden üyeliği sağlanacak oldu”.

 “Sarıgül’e yeşil ışık,yakanlarda, Sarıgül CHP’ye göz kırptı,diyenlere de”  şunu söylemek isterim ki; Sarıgül’ün adaylığı konusu CHP’yi giderek bozan bir yapıya dönüşmeye  başladı. Başta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere kimse politik oyunları, denge hesaplarını, kurultay hesaplarını artık bir kenara bırakmalı “Sarıgül adayımızdır” ya da “Sarıgül  adayımız değildir” demelidir.

Sarıgül’ün İstanbul için şimdiden adının geçmesi,14 milyon nüfuslu şehirde ve Anadolu’da heyecan yaratmaktadır.Mustafa Sarıgül ismi CHP’de netleşir ve bu günlerde açıklanırsa,Sarıgül, şimdiden seçim çalışmalarına başlar, stratejisini çizer.

Ayrıca  Sarıgül’le ilgili eteğindeki taşları olanlar,bu taşlarını dökerler ve Sarıgül’de dökülen taşlara cevap verir ve yoluna devam eder.

Yok,CHP  Sarıgül’ü aday gösterilmeyecekse, o da zaman geçirilmeden  açıklanmalı. Çünkü bu süre uzarsa kamuoyundaki “psikolojik” beklenti nedeniyle gösterilecek adayın şansı azalır ve parti zarar görür.

Seçmenlerin Zihninde “Sarıgül ismi çok önemli o olmasa olmaz,onunla kazanma şansı yüksek fikrinde olanlar,başka bir isimin kazanabileceğine inanmayacakları için CHP İstanbul’u başta kaybetmiş olacaktır.


Sarıgül kazanma  şansı yüksek?

Sadece Sosyal Demokrat tabandan değil, önemli bir kesim İstanbul’un “ancak Sarıgül’ün adaylığı ile kazanılacağına” inanmaktadır.Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’u kapsayan bir yapısından söz edilmekte ve bu bağlamda 30 martta seçilme şansının yüksek olduğu kamuoyunda konuşulmaktadır.

Bana göre Sarıgül’ün “kazanma ihtimalinin herkesten yüksek  olduğu ortada.Sarıgül’ün İstanbul’a başkan olması demek,Partinin genel durumunu da çok etkileyecektir.CHP’ye ilgi de artacaktır. O nedenle CHP’liler partiyi alıp götürecek, sürükleyecek, ülke çapında arkasına rüzgâr alacak bir isim olarak görmekteler.

Şimdi, CHP’li veya farklı düşüncede olanlara“İstanbul’da kim aday olmalı?” diye sorsanız cevap alırsınız. Aklına gelen tek isim Mustafa Sarıgül olur.

İstanbul Sarıgül diyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına şartlanmış bulduk.Önce İstanbul diyen,Sarıgül’e İstanbullularda Sarıgül diyor.

Sürekli İstanbul dışına çıkarak Anadolu’da siyasi olarak hareket alanını genişletiyor.Anadolu insanıyla kucaklaşan ve onlarla hasret gideren Mustafa Sarıgül için Anadolu insanı şu yorumu da yapıyor” görünen köy kılavuz istemez,Ülke siyaset arenasında Sarıgül mutlaka olmalıdır” diyorlar.

Çünkü,Anadolu insanın büyük bir bölümü, Tayyip Erdoğan’ın karizmasına bağlıyor AKP’nin 11 yıllık iktidarda kalma ömrünü.Bunun için  halk,uygulamalarıyla  ülkede problem yaratan biran önce  Erdoğan’dan kurtulmak istiyor.Bunun içinde ülkesinde problem yaratmayacak,iyi bir lider arıyor,hem sağda hem de solda…