Malum 1 Kasım seçimlerinin ardından, gözler kurulacak kabineye çevrilmişti “acaba bakanımız olacak mı?” merakı, heyecanı tüm Kahramanmaraşlıları sarmıştı. Nihayet beklenen olmuştu, 13 yıllık özlemin ardından bakanımız da olmuştu.

Kabinenin ardından, en sıcak yerel gündem ise beş adayın isminin geçtiği AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağıydı.

Heyecanlı bekleyiş 24 Aralık akşamı sona erdi. Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir AK Parti İl Başkanlığına ve Onikişubat İlçe Başkanlığına ise meslektaşı Av. Fırat Görgel atandı.

Genel Merkez, tam manası ile her iki makama atadığı isimlerle işi ehline teslim etti.

Sayın Özdemir de Sayın Görgel de partili partisiz hemşehrilerinin sevip saydığı iki önemli siyasetçi.

Her iki isimde açıklandığı andan itibaren sosyal medya tebrik ve başarı temennileri ile çalkalandı. Mesajlar samimiydi, sonuç partililerin istediği şekilde olmuştu. Genel merkez o kadar titiz davrandı ki parti tabanının sesine kulak verdi.

Ahmet Özdemir ve Fırat Görgel siyasi istikballeri parlak isimler. Çünkü onların yüreğinde hırs yok. Hedeflerine ulaşmak için birilerinin sırtına basmak, ayağına çelme takmak kitaplarında yazmıyor. Hedefe ulaşmanın emek verip, nasipte var ise olacağına inanıyorlar. Samimiyetlerinin karşılığını da aldılar.

Her iki isimde bu şehrin ruhuna hakimler, “Bu şehrin insanı ne ister, neye ihtiyacı var,  nasıl mutlu olurlar” sorularının cevabını da çözümünü de biliyorlar.

Onların atanması ile AK Kadro tamamlandı, taşlar yerine oturdu.  Şimdi Kahramanmaraş, bu iki değerli isimle, Bakanıyla, MKYK Üyesiyle, Büyükşehir Belediye Başkanıyla altın çağını yakaladı. Artık Kahramanmaraş’ı şaha kaldırma zamanı. Bu fırsat bir daha ele geçmez. Zaman hızla akıyor, elimizi çabuk tutma zamanı.

Veee CHP İl Başkanı Sayın Esat Şengül, yeniden delegenin teveccühüne mazhar oldu.

Cumartesi günü yapılan CHP İl Başkanlığı Genel Kurulunda, Esat Şengül’ün rakibi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş’ti. Delegenin tercihi Esat Şengül’den yana oldu ve ezici bir çoğunlukla seçimi kazandı.

Aslında bu emeğin seçimi olmuştu. Çünkü dün Sayın Şengül’ün yanında olanlar, seçimde karşısında oldular, birlikte hareket ederek, Sayın Ünal’ı desteklediler.

Ancak son sözü delege söyledi ve zafer hak edenin oldu.

Sayın Şengül, ilk seçildiği günden bu yana partililerini kucakladı ve her seçimde gece gündüz demeden özveri ile çalıştı, hep sahada oldu.

Her zaman basınla iç içe oldu. Sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapmadı. Güzel hizmetleri tebrik etti, yanlışları tenkit etti.

Partilileri de O’nun emeklerini görmezden gelmedi, nifak tohumları ekmek isteyenlere müsaade etmedi. Yiğidin hakkını yiğide teslim ettiler.

Siyasi görüşleri farklı olsa da bu üç değerli isme hayırlı olsun diyor ve görevlerinde başarılar diliyorum…