Bir işi ehline veriyorsanız, gözünüz arkada kalmaz, vicdanınız rahat olur.

Yerel seçimlerin üzerinden tam üç yıl geçti. Seçimden önce adaylar vaatlerde bulundular, söz verdiler, oy istediler. Halk inandığı adaydan yana tercihini kullandı ve makamı teslim etti. Hizmet beklemeye başladı.

Üç yılda da kimlerin çalışıp çalışmadığı gün yüzüne çıktı. Kaldı şurada iki yıl. Zaman su gibi akıp gidiyor. Yapılan hizmetler bir sonraki seçimde tekrar oy istemek için referans olacak. Tekrar aday olanların da seçmenden oy istemeye yüzü olacak.

Geçtiğimiz hafta sonu gazeteci büyüğüm Sayın Mehmet Fiskeci ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in hizmetlerini gezdik. Elbette hepsini gezmemiz mümkün değil, 4-5 saatlik bir geziydi.

Gezdiğimiz hizmetleri haberimize taşıdık dolayısı bunlardan bahsetmeyeceğim. Hepsi de helal olsun dedirtecek hizmetler.

Deneyimlerini, ticari zekası ile birleştirerek üstün hizmetler sunuyor. Kime sorsanız “Başkan Mahçiçek çalışıyor, belediyeciliği iyi biliyor” yönünde olumlu yorumlar yapıyor. Yaptığı hizmetler halkta karşılığını buluyor.

Yaptığı hizmetlerde farkındalık yaratmakta da üstüne yok. Günübirlik hizmetler yerine ileriyi düşünerek kalıcı hizmetler sunma gayretinde. Özellikle eğitime verdiği destekler, Kahramanmaraş’ı bırakın bir yana Türkiye’mizin geleceği için çok önemli. Okul ve yurtları bir yana bırakın 3 yılda 37 Bilgi ve Kültür evi yaptırdı, 22 tanesinin de inşaatı devam ediyor.

Başkan Mahçiçek, koltuktan güç alan değil, bulunduğu koltuğa anlam katan bir başkan.

Hiçbir zaman “Ben yaptım” demiyor “Biz” diyor.

Birçok siyasetçi ve bürokrat bulunduğu makamdan ayrılınca yalnız kalıyor. Bunun en büyük sebebi ise makama geçince değişmeleri oluyor. Hal bu ki makamların gelip geçici olduğunu alınan görevin vebal olduğunu bilmek ve dost kazanmak önemli.

İşte Başkan Mahçiçek de bunun bilincinde olan özünde insanlığı hiç unutmayan bir belediye başkanı. Hiçbir zaman böbürlenmedi. Hep insana, insan gibi değer verdi.

Bırakın karşılaşmayı, makam aracıyla bile yolda giderken tanıdığı birini görse aracı durdurur hal hatır sorar. Dostlarını, yol arkadaşlarını satmadı. Hep dost kazandı. İstişare etti, herkesin fikrine saygı duydu.

Çocukla çocuk oldu oynadı, büyüklerin dertleriyle hem hal oldu. Güler Yüzü yeter…

Bugün Başkan Mahçiçek’in arkasında güçlü bir kitle var. Bunu da insana verdiği değer kazandırdı.

Kısacası Onikişubat Belediye Başkanlığı koltuğunda işinin ehli oturuyor.

Allah yar ve yarımdımcısı olsun.