Ya gelin samimi olalım: yalaka ve yağcılığı bırakalım !

     Doğrulara doğru: Eğrilere eğri diyelim, dürüst olalım.. dik duralım..

     Her belediye seçimleri öncesinde oynanan oyunları bir defa daha oynamayalım..

     İmar Barışı : diye bir yasa çıkardılar, bu yasa imar barışımı , yoksa ülkemizi imar felaketine taşıyan bir kanun mu ?.. yani adı imar felaketine davetiye kanunu mu ?

     Şehrimizin Mimarlar Odası var, İnşaat Mühendisleri Odası var, Makine Mühendisleri Odası var, Sivil toplum kuruluşları var, biri çıkıp niye doğruları söylemiyor ?

     Kim kimden korkuyor, bu millet bu kadar korkak mı ? oldu ?..

     Gece konduların üzerine bir kat daha kondurma kanununa İmar Barışı Kanunu mu diyoruz.. yoksa 4 kat ruhsat alarak işe başlayan sonra 8 katta bitiren sahtekarlara tapu verme kanunu mu ? gelin şunun adını doğru koyalım !..

     Gazetecilik mesleğinde 40 yılı devirdik.. bugüne kadar görmüş olduğum her belediye seçimleri öncesinde : Gece kondu yapılır seçim öncesi ruhsat alınır ve her seçim ülkemizin bir felaketine imza atmıştır.. bugüne kadar bugünde aynısını görüyorum..

     İmar Barışı Yasası ile birlikte : herkes gece kondu sunun üzerine bir kat daha çıkarak onu yasallaştırıyor ama : fiziki olarak o bina bir kat daha yükü taşıyacak fiziki yapıya sahip mi ?

     Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri odası durun demiyor karşı çıkmıyor ? herkes izliyor.

     Tekke- Serintepe, Mağralı, Sakarya, Dunlupınar, Kacaoğlan, Sarayaltı, Namık Kemal ve diğer gece kondu mahallelerimizde Kentsel dönüşüm yapılacağı söylene dursun, herkes evinin üzerine bir kat daha kaçak yapı yaparak işin içinden çıkılmasını imkansız hale getiriyor..

     Bir katlı evler iki kat oluyor, iki katlı evler 3 kat oluyor, 3 katlı olanlar 4. Katı çıkarken bizim belediyelerimiz kaçak yapı işleri ne iş yapar orasını bilemiyorum..

     Bunun neresi imar barışı ? bunun adı olsa olsa İmar Felaketine Davetiye Kanunudur..

     Küçük bir depremde bu evlerin tamamı yerle bir olur..!

     Bizim belediyelerimizi ben anlamıyorum: Kentsel dönüşüp yapacağız diyorlar, dedikleri yerde vatandaş kaçak yapı yapıyor kimse görmüyor..

     Kimsenin sesi çıkmıyor..

     Kaçak yapılara ceza yazmıştık diyen belediye personeli ise : İmar Barışı Yasası ile bizim yazdığımız cezalarda iptal oldu diyor ve onlarda üzülüyor..

     Kentsel dönüşüm yapacağız dedikleri yerlerde bir iki- üç katlı inşaat ruhsatı veriliyor.. bunu bir dur diyen yok.. işin içinden çıkılmaz hale geliyor vatandaşın sesi çıkmıyor..

     Kahramanmaraş karma karışık bir felakette giderken bizim belediyeler ne yapar ben anlamadım anlayan bir varsa çıkıp bana söylesin..!

     İmar Felaketi Kanunu hızla şehrimizi felakette sürüklemede buna bir dur diyen de yok..

     İmar Felaketine Davetiye Kanunu ile : Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm yapılamaz, yapacak bir yiğit belediye başkanı adayı da çıkamaz..!

     Nereden biliyorsun derseniz ?..

     Ben Kentsel dönüşüm uzmanıyım ?

     Vallah yeminle söylüyorum: 24 daire 8 dükkan sahibini 2.5 yılda zor ikna ettik, imza attırdık ama sıkıntı bitmedi.. hal böyle olunca sen 10 binlerce ev sahibini ikna edeceksin buna kargalar güler..

     Hele de İmar Felaketine Davetiye kanunu ile bu hiç olamaz !..

     Kimse ile kavga etmeyelim, herkesle iyi geçinelim dersek : Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm yapılamaz , ben yapacak bir yiğitte göremiyorum..

     Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi yeraltı çarşısının üzerine Kentsel Dönüşüm Ofisi kurdu, 4 yıldan beri yapılan çalışma ortada.. Bu hızla tekke 100 yıl sonra kentsel dönüşüme girerde o güne kadar bir deprem olup da herkes ölmez ise !..

     Kentsel dönüşüm olacağına ben ihtimal vermiyorum..

      Kaçak yapı hızla artarken, bugünden sonra kentsel dönüşüm yapıla bileceğini de hiç düşünmüyorum..

      Bu kanunu çıkaranlara şunu sormak gerek: Temeli olmayan, statik hesabı olmayan evlerin üzerine yapılan kaçak katı o bina nasıl taşıyacak bunu hiç düşündünüz mü ?

      Daracık sokaklar: Allah korusun en küçük depremde yerle bir olduğu gibi sokaklara iş makinası ve ambulans giremeyeceği için herkes bağıra bağıra ölecektir..

      Bunun hesabını kim verecek ?

      Neyse anlayana bu kadar yeter

      İyi günler..