Dün akşam ilk teravih namazını kıldık, bugün akşam Allah nasip ederse ilk iftarımızı yapacağız..

     Dünde yazmıştım: İslam dünyası yine Ramazan ayına kan ve göz yaşı ile girdi..

     İçim dolu, kan göz yaşı, 11 ayın sultanı Ramazan, teravih namazı, iftar iyilik ve güzellik bir yanda, kan göz yaşı bir yanda tek söz: Allah’ım Müslümanlara yardım eyle !

     Görüntüsü bize benzeyen: Aklı Fikri bizden olmayan din düşmanları var , cahiller var , başkalarına hizmet edenler var , Allah’ım ülkemizi bunların şerrinden koru yarabbi..

     Elin gavuru kiliseyi sevdirmek için İncil yaprakları arasına dolar koyuyor..

     Biz ise : Çocukları camiden kovuyoruz..

     İlk gün çocukları ile gelen ailelerin çok fazla olması beni mutlu etti..

     Ancak: her zaman olduğu gibi :  ilk teravih de cami doldu, taştı , bunun Ramazan ayı boyunca devam etmesini arzu ediyorum..

     Çocuklarımızla camiye koşarak gitmeliyiz..

     Fakat: Çocuklarımıza da camii de sahip çıkmalıyız..

     İkinci husus: özellikle bayanlar yanlarında küçük çocuklarını getirip, caminin içinde çocukları oynatmaları ve ses çıkarmaları hoş bir şey değil..

     Çocuk caminin gülü ! ama güllerimize sahip çıkalım..

     7’den 70 herkes camiye gelmeli, çocuklar daha çok gelmeli ancak burada büyüklerin kabahati var.. çocukların büyüklerin arasına alınması gerekir..

     Saf düzeni alırken: bir büyük adam, bir çocuk olursa, çocuklar gevezelik yapamazlar..

     Bizde çocuktuk, teravih namazına gider birdir bir oynardık, olmadık oyunlar kurardık, çocuklara kızma yerine büyüklere kızmamız gerek.. çocukları aramıza almamız gerekir..

     Çocukları aramıza almalıyız, camii sevsin diye onlara harçlık vermeliyiz , böylece camii ile bu yaşta bir araya gelmelidir. Cami sevmelerini sağlamalıyız..

     Çocuklarımıza : Camii ve Kur’an-ı Kerimi sevdirmeliyiz..

     Çocuklarımıza : Oruç tutturmayı, teravih namazına gitmeyi , İslam’ın güzelliğini yaşamayı ailecek birlikte olmayı öğretmeliyiz..

     Teravih Namazı, Oruç, Ramazanın önemi, iftar yemeği ve aile bağları !

      Son dönemde ortaya bazı tipler çıktı:  sebebi nedir bilinmez ilk sözleri : “Ben iftara gitmem, kimseyi de çağırmam !,”

      Bende birine dedim ki : Çağırma eş dostunun akrabanın arkadaşının senin yemeğine de ihtiyacı yok ! diye söyledim bozuldu..

      Oysa : İftar yemeği, tıka basa mideni şişirmek değildir, bir zeytin, bir hurma, bir bardak su, bir gram tuz ile de iftar yaptırılır.. sevap kazan..

      Kardeşin, emmin, dayın, halan, teyzen, hısım akraba, dostun arkadaşın çağır evine : hiçbir şey yediremiyorsan, bir çorba, pilav ile iftar yaptır..

      Çok fakirsen bir çorba ile yaptır.. iftar yemeğinde bereket var , muhabbet var, iftar ver birliği sağla, ve aile bağlarını güçlendirir..

      Davete icabet, Müslümanların birbirleri üzerindeki haklarından birisidir. Peygamberimiz (s.a.s.): "Müslümanın Müslüman üzerinde altı hakkı vardır" buyurdu. Ashab'ın bunların neler olduğunu sormaları üzerine şöyle devam etti: "Karşılaştığın zaman ona selâm ver; seni davet ettiği zaman davetine git; senden öğüt istediği zaman ona öğüt ver: aksırdığı zaman "elhamdülillah " derse yerhamükellah (Allah sana rahmet etsin!) de; hasta olduğu zaman onu ziyaret et, öldüğü zaman cenazesinde bulun." (Tirmizî, Edeb,1; Nesâî, Cenâiz, 52; İbn Mâce, Cenâiz. 1)

     Ben iftara gitmem, hele benden fakirin iftarına hiç gitmem, genel verilen iftara gitmem, demek doğru bir söz değildir..

     Ramazan ayı boyunca : en yakınından başlayarak iftar sofrasında dostlarla bir araya gelmek çok güzeldir..

     30 gün boyunca: Ya misafir ol, yada evine davet ettiğin misafirle iftar da bir araya gelki, yediğin içtiğinden hesaba çekilmeyesin..

     Filistin da , Suriye de, Irak da, Mısır da , Yemen de, Libya da ve de Dünyanın dört bir yanında Müslümanların kanı akarken, göz yaşları akarken, biz kendi kendimize bırakın, ziyafet çekmeyi göz yaşı dökmeden bir çorba içiyorsak bunun bile hesabını veremeyiz..

     Hiç olmazsa şu bir ay : 11 ayın sultanı Ramazan’ı dolu dolu yaşayarak güzel bir ramazan geçirelim, iftar sofralarında bir arada olalım, bir birimizi sevelim, sayalım , maksat yemek yemek değil birlikte olmaktır..

     Hayırlı Ramazan’lar diliyorum..