Çin’de Doğu Türkistanlılara yapılan zulümler devam ederken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından imzalanan Yiwu Şehri İle Kardeş Şehir protokolü büyük tepki aldı.

Bazıları Başkan Güngör’ün bu icraatını savunmak anlamında “ticaret yapıyoruz, abartamayın, ne var bunda?” diyerek olayı ört bas etmeye çalışsalar da bu olay o kadar basit bir olay değil.

Ticareti herkes yapsın. Kimsenin sözü yok. Başkalarının cebine giren para bizi ilgilendirmiyor. Ancaaak kardeş olmak çok farklı bir olay.

Orada hâlâ Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sırf Türk oldukları için Müslüman oldukları için işkenceler yapılıyor. Kamplarda kobay olarak kullanılıyorlar. Yüzbinlerce Türk Müslüman farklı kamplarda toplatılıp, işkenceler yapılıyorken, bira içilerek oruçları bozdurulmaya çalışıyorken, tuvaletleri bile izleniyorken, Müslüman kadınlarımızın etekleri kesiliyorken, bir Müslüman gördüğü işkenceden ölmek için Allah’a yalvarıyorken, siz hangi kardeşlikten söz ediyorsunuz.  Yerin dibine batsın onların kardeşliği. Paraları da batsın.

Suriyelileri bağrımıza bastık, ev verdik, aş verdik, iş verdik. Ama kendi soydaşlarımıza gelince sahip çıkmak yerine düşmanı bağrımıza bastık.

Sosyal medyada tepki gösterenler yüreğime su serpti. Kahramanmaraşlı sessiz kalmadı. Yakışanı yaptı.

Ak Partililerden bile tepki geldi de asıl konuşması gerekenler sustu. Her platformda Türk İslam Aleminin savunucu sözcüsü olanlar, Türk Milliyetçiliğinden dem vuranlar sustu. Ne kadar garip bir durum değil mi? Çok düşündürücü doğrusu! Hem de çok çok üzücü.

İlk açıklamayı Ülkü Ocakları Başkanından beklerdim, İYİ Parti İl Başkanından beklerdim. Ama çıt yok. Neredesiniz Allah Aşkına!

Neden sustunuz?

Ülkü ocakları İl eski Başkanı Mesut Kaplan açıklama yaptı, tepki gösterdi. Helal olsun. Ama bu açıklamayı Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış yapmalıydı.

Şimdi siz susuyorsunuz ya, yarın bir gün “Allahu ekber” nidalarıyla meydanlara çıkıp “Türk İslam Alemi” diye haykırırsanız ne kadar samimi olursunuz acaba? Bu Millet o zaman size ne der acaba?

Peki ya MHP’li ve İYİ partili meclis üyeleri sizler nasıl müsaade ettiniz bu kardeşliğe?

Peki ya, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan siz neden sustunuz?

Peki ya Ak Partili milletvekilleri siz toplumun tepkisini tahmin edip neden Başkanı uyarmadınız? Hani Ak Parti mazlumların sesiydi?

CHP Milletvekili Ali Öztunç sosyal medya hesabından yazdı; “Çin’in bir kenti ile kardeş belediye olmaları yönündeki tepkileri de dinlemelerini tavsiye ederim. Başkan ben olsaydım ve bu anlaşmayı ben yapsaydım eminim ki AKP’nin bazı yöneticileri, bazı vekilleri şimdi ortalığı ayağa kaldırmıştı. Seçim öncesi bana attıkları iftiralar gibi yalan üzerine yalanlar söylemişlerdi. Ama her zaman söylüyorum millet bunları izliyor ve görüyor...” diye.

Evet, eğer Öztunç başkan seçilseydi, bu anlaşmaya imza atsaydı, gavur olurdu, vatan haini olurdu. Akla hayale gelmeyen hakaretler edilirdi.

Bu gün Büyükşehir Belediyesinden “Kahramanmaraş ile Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan ön mutabakat zaptının bazı basın ve sosyal medya hesaplarından maksatlı şekilde çarpıtıldığı görülmektedir” diye bir açıklama geldi.  (Tarafsız gazeteciliğin gereğini yaparak, gelen açıklamayı da aynen sitemizde yayınladık.) Gelen haberler ön mütabakt değildi. Şimdi adı değişti. 

Kimse çarpıtmıyor.  Dediğim gibi ticaret yapana da kimse bir şey demiyor. Ama kardeş can demektir. Bu durum farklı bu durum kanımıza dokunuyor, vicdanımıza dokunuyor.

Madem açıklamada dendiği gibi ön mutabakatsa bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmeli. Vicdanlarımız rahatlatılmalı. Bu anlaşma, böyle bir kardeşlik Sütçü İmam’ın torunlarına yakışmaz, yakışmadı.

Sayın Başkan, siz bu şehre hizmet edin,  vaat ettiğiniz hizmetleri yapmaya başlayın.