Geçen hafta Perşembe günü İl Emniyet Müdürü Sayın Ümit Yaşar Adalar, basın mensupları ile bir araya geldi.

Çalışmalarından bahsederken bir yandan da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Trafik sorunundan, gençlerin eğitimine, Suriyeli sığınmacılardan ve şehrin asayişinden her tür konuya değinildi.

Emniyet Müdürü Sayın Adalar, Kahramanmaraş’la ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirirken şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş, gerçekten vatanına ve bayrağına son derece bağlı bir şehir. Bununla gurur duyuyorum. Huzurlu bir kent. Burada görev yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.”

Sayın Adalar’ın izlenimleri doğru. Bayrağına, vatanına, değerlerine bağlı bir şehir Kahramanmaraş. Gururlanmak hakkımız.

Ancak burada şanslı olan sadece Sayın Adalar, diye düşünmüyorum.

Bence Kahramanmaraş’ta kendisi gibi samimi, özverili ve yüreği insan sevgisiyle dolu bir Emniyet Müdürüne sahip olduğu için çok şanslı.

Yüreği insan sevgisiyle dolu derken de; kendisiyle sohbet ettiğinizde bunu anlamak hiçte zor değil.

Daha önce kendisini ziyaretimde ve toplantıda birinci önceliğinin gençleri korumak, kötü emelli insanlardan uzak tutmak olduğunu söyledi. Bu cümleleri söylerken, ne kadar samimi ve yürekten olduğunu ses tonundan ve yüz ifadesinden hemen anlıyorsunuz.

“Gençler” deyince yüreği ve sesi titriyor. Gençliğe önem veriyor. Kendisine göre, Kahramanmaraş’ın tek sorunu çok az ve kontrol edilebilir trendde seyretse de uyuşturucu idi.

Gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak tek arzusu. Ve bununla ilgili yaptıkları çalışmaları, madde bağımlısı olan gençlerin hazin sonu ve ailelerin yaşadıkları acılardan bahsetti.

İnsan ürperiyor, dinlerken, Allah kimseyi düşürmesin bu duruma diyor.  

Ve Adalar’ın kullandığı çok önemli bir cümle: “Çocuklarımıza sahip çıkalım. Biz sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkar.”

Bunun üzerine söylenecek söz yok.

Madde bağımlılığında sadece Emniyetin verdiği mücadelenin yetersiz olacağına dikkat çekerek; bu konuda emniyetin final sahnesine yetiştiğini söyledi. Polisin gence ulaştığında zaten bu batağın içerisine düşmüş, bağımlı hale geldiğini önemle hatırlattı.

En büyük görevin başta ailelere ve öğretmenlere düştüğünü söyledi.

Ve bu konuda hepimize büyük görevler düştüğünü düşünüyorum. 

Madde bağımlısı gençlerin tedavileri Adana’da yapılıyor. Bu hastane bölgeye hitap ettiği için yatak sayısı yetersiz.

Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un, en önemsediğim projelerinden biri olan, Madde Bağımlılığı Rehabilitasyon Merkezi kurma projesi var.

Kurulacak bu merkezle, madde bağımlısı gençler tedavi edilecek. Psikolog ve sosyologlar tarafından eğitilecek bu gençlerimiz, eğitim hayatına kazandırılıp ve meslek sahibi olmaları sağlanacak.

İşte bu proje hayata geçirildiğinde madde bağımlısı gençlerin tedavisi ve tekrar topluma kazandırılmaları çok daha kolay olacak diye düşünüyorum.

Bir an öne bu projenin hayata geçmesi dileğiyle.

Halkın içinde sık sık dolaşan, halkla bütünleşen, Kahramanmaraş’ın sorunlarına hâkim, insanını yakından tanıyan, bize huzurlu bir kent sunmaya çalışan, Emniyet Müdürümüz Sayın Adalar başta olmak üzere tüm teşkilata teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.