Korona virüsle mücadele hiç de kolay değil. Korunmanın en etkili yolu evde kalmak. Mümkün olduğunca insanlar evde kalmaya çalışıyor. İstisnalar hariç, çalışanlar dışında devletimizin evde kal çağrısına herkes uymaya çalışıyor.

Evde kalmasına kalıyoruz da, tencerenin kaynaması için erzak lazım. Üstüne elektrik, doğalgaz, su faturaları ve kira giderleri vs. İhtiyaçlar durmuyor. Çocuklu aileler için durum daha da zor. Herkes de bir gelecek kaygısı var. Baharın ne zaman geleceği ise belli değil. Zor bir süreç.

Devletimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, maddi anlamda destekte bulunuyor. Muhtarlar, vatandaşın hesabına yatırılan devlet yardımlarını bizzat sahiplerine ulaştırıyor. Valilik ve yerel yönetimlerin her kademesi vatandaşın mağdur olmaması için gece gündüz çalışıyor. Bir de gönüllüler var. Bizzat gösterilen gayrete şahidim.

Gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse telefonumdan ulaşan birçok okurumuz; “Yardımlara ulaşamıyoruz. Nereden yardım alabiliriz? Nasıl başvurabiliriz? Zor durumdayız,  biz ne yapacağız, durumumuz çok kötü, belediyelere ulaşamıyoruz, muhtara ulaşamıyoruz…” şeklinde fazla sayıda mesaj alıyorum. Elimden geldiğince ilgili yerlere yönlendiriyorum. (aralarında sırf karalama politikası yapmak için yalan söyleyenler de çıktı. Onları da vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Allah aşkına bari bu zor günlerde yapmayın.)

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına şehrimizde başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, ilçe belediyelerinin tamamının seferber olduğunu biliyorum. Nasıl olur da insanımız ulaşamaz diye düşünüyorum.

Acaba bu konuda halkımız yeterince bilgilendirilmiyor mu?

Muhtarlar mahallesindeki ihtiyaç sahiplerini tam olarak bilmiyor mu?

Malum işten çıkarılanlar oldu, ihtiyaç sahiplerinin sayısı arttı. Bu ayrıntıyı da düşünmemiz gerek.  

Belediyeler, ihtiyaç sahiplerinin ilgili birimlere daha kolay ulaşmasını sağlamalı. İnsanlar evinden çıkmadan, hem telefon hem de internet aracılığıyla ulaşabilmeli. Ve bu iletişim adresleri sürekli ilan edilmeli. Basın birimlerinden gönderilen haberlerle, bilboard reklamlarıyla, sosyal medya aracılığıyla ve toplu sms yoluyla sık sık duyurulmalı diye düşünüyorum.

Bu arada bugün Büyükşehir Belediyesinden gönderilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım paketleriyle ilgili haber de halkımızdan büyük takdir gördü. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.

Er ya da geç elbette bu zor günler geçecek. Önemli olan bu zor günlerde birbirimize destek olmalıyız. Hiç kimse özellikle de hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli.  Karanlıkta kalmamalı. Bu çok büyük bir vebal.

Vatandaşı koruyup, gözetmek devletin en başta görevlerinden biri. Ancak her şeyi de devletten beklemeyelim. Lütfen herkes ulaşabildiği ihtiyaç sahiplerine maddi manevi elinden geldiğince yardım etmeye çalışsın. Bir araya gelemesek de gönüllerimiz her zaman bir olduğunu gösterelim.

Çok çok çok güzel günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle…