Hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay? 2013 CNBC-e Bussines dergisinin hazırladığı araştırma sonucunda ilimiz Kahramanmaraş Genel sıralamada: 67,  Ekonomi: 66, Eğitim: 66, Sağlık: 57, Güvenlik: 31, Kent hayatı: 48, Kültür Sanat: 66. Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu verilerine göre, Aralık 2010'da 600 milyar 283 milyon 914 bin lira olan tüm bankaların toplam mevduat miktarı, Aralık 2011 itibarıyla yüzde 11,22'lik artışla 667 milyar 687 milyon 674 bin lira olarak gerçekleşti. Buna göre Kahramanmaraş en fakir iller arasında yedinci sırada yer aldı.

İklimiyle kültürüyle ve tarihte ki yeri ile ilimiz Kahramanmaraş dünden bugüne kadar ne kadar yatırım yapıldı da o kadar yol ilerledik. Bazılarına göre belki birçok yatırım yapıldı ve ilimiz güllük gülistanlık yâda ilimizden haberdar değiller. Çünkü bazen başka ilere seyahat ettiğimizde yâda basında görüp ilimizi kıyasladığımızda gıptayla bakıyoruz. Bizim ilimizde neden bu yatırımlar yapılamıyor yâda yapılmıyor ve neden biz analık çocuğu gibi kalıyoruz. Hükümetimizi destek konusunda değil sitemimiz, oy verme yâda vermeme değil aslında durum biz yatırlım istiyoruz eğitim olanaklarımızın artmasını itiyoruz. Her yıl seçimde bir bakan umudu ile gireriz ve sonucu klasik birileri gelir ‘’Ben sizin bakanınızım’’ der.  Bize de sadece alkışlamak ve bayrağını sallamak düşer oysa bizim daha Göksun ile merkez arasındaki yol çalışması yılan hikâyesine döndü, eğitim de Türkiye sıralamamız aşikâr, sanayimizin durumu ortada, şehrin merkezi trafiği ve çarpık kentleşme aldı başını gidiyor, toplu taşıma araçlarımızdaki karışık düzen, şehrin alt yapısı ve içeriği gibi sayabileceğimiz bir sürü kentimizin ihtiyaçları…  Ve bizim bakanımızdan hala haber yok.  Seçimde çalışmalarında İstanbul da denizin içinde yol yaptık bize oy verin yerine havasını soluduğumuz ilimize ne yaptınız ne yapacaksınız ondan haberdar edin.

Halk olarak yediği ekmeğe her zaman şükreden bir topluluğuz çok şükür. 2011 yılsonu istatistiklerine baktığımızda ilimizde yaşanan vukuatlar diğer illere kıyasla oldukça düşüktür. Yine 2011 yılsonu istatistiklerine baktığımızda maalesef ilimiz yaşanabilir iller arasında 61. Sırada yer alıyor. Hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay? 2013 CNBC-e Bussines dergisinin hazırladığı araştırma sonucunda ilimiz Kahramanmaraş Genel sıralamada: 67,  Ekonomi: 66, Eğitim: 66, Sağlık: 57, Güvenlik: 31, Kent hayatı: 48, Kültür Sanat: 66.

2011 yılına ilişkin "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları" dikkate alınmış ve 12 Kasım 2012 tarihi itibarıyla Büyükşehir yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek 6360 sayılı kanun olarak yasalaşmıştır. Yasalaşan bu kanun doğrultusunda 14 ilin büyük şehir olması uygun görülmüştür. 14 il arasında ilimiz Kahramanmaraş 1.063.174 nüfusu ile büyükşehir olmuştur. Yakın geçmiş istatistiklerine baktığımızda İlimizin karnesi: Bütün İlleri Arasında Fakirlikte ilk 7 de yer alıyor ve Hükümete % 70 Oy Verme oranıyla Türkiye 1.Yiz. Meclisteki sekiz vekilimize ve sayın müstakbel bakanımıza şunu unutmasılar biz sizi ‘’Karşılıksı Sevmiyoruz’’ çünkü karşılıklı beklesek manzara bu olmazdı. Karşılıksı Sevgi Bu Olsa Gerek. Vekillilerimiz olarak sizleri gerçekten seviyoruz biz Ali, Veli aramıyoruz ve bize seçimden seçime selam vermeyip ilimize her zaman sahip çıkarsınız umuduyla…