Uzak da bir ışık var!

Bir avcı hikayesi var!

     Ava giden iki arkadaş dağ da kayıp olurlar.. kar ve tipiye yakalanan iki arkadaştan biri  ağaç altına girerek, soğuktan korunmaya çalışırken, biri donarak ölür, diğeri ise uzak köyde ki ışığı görerek, kurtulacağım ümidi ile o ışığa bakarak sabah eder ve kurtulur..

     Avcıya sorarlar: Arkadaşın donarak öldüğü halde sen ne yaptın da donarak ölmedin ? avcı cevap verir: “ O köyün ışığını görerek ümidimi kaybetmedim,” der..

     Galiba : Bizim seçmen umudunu kaybetti..

     Galiba : bizim adaylar umudunu kaybetti..

     Bir umutsuzluk ve mutsuzluk var !..

     Geçmiş yıllarda : Milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçiminde bir heyecan bir hareket olurdu.. bir bereket olurdu.. Seçim bütçesi olurdu..

     Seçim büroları açılır, davullar çalar, mahalle toplantıları olurdu..

     Bugün bakıyoruz: bir sessizlik vurdum duymazlık.. siyasetin iliklerine işlemiş..

     Tek heyecanlı olanlar ise Muhtar adayları..

     Her mahallenin en az 8-10 muhtar adayı var aslan gibi çalışıyor hepsi..

     Oysa siyasi partilerinde artık sahaya inmesi gerek..

     Hangi partinin , hangi adayın ne gibi bir projesi var bilen yok..

     Emin olun muhtar adaylarının daha çok projesi var..

     Gerçi: Bugün Milletvekili olmanın, yada belediye başkanı olmanın, muhtar kadar önemi yok, Muhtarlar 49. Defa külliyede Cumhurbaşkanı ile görüştü ama vekillerimiz bir defa bile görüşemedi.. (Gurup ve Parti toplantısını saymıyorum)

     Hangi belediye başkanı gidip da külliyede Cumhurbaşkanı ile görüşe bildi ? , tabi burada Mahir Ünal beyi de liste dışı tutuyorum, çünkü o genel başkan yardımcısı olarak sürekli görüşüyor..her gün görüşüyor..

     Avcı misali : galiba biz umutlarımızı kaybettik..

     Kahramanmaraş yüzlerce sorunu var!

     Muhalefetin eleştirmesi gereken yönleri var..

     İktidarın yapması gereken işleri var..

     Ama ilimizde bir sessizlik , bir ölü toprağı üzerimize atılmış öyle gidiyor..

     Siyasetin : tadı , tuzu kalmadı..

     Ortaya çılgın proje koyanda kalmadı..

     Cumartesi günü ak parti adaylarının açıklanmasından sonra çarşı Pazar gezdim.. Kahramanmaraşlılar: Hanefi Mahçiçek ve Osman Okumuş başkan adayı gösterilmesine seviniyorlar..

     Hanefi Mahçiçek EXPO 2023 den dolayı Türkiye ve Kahramanmaraş’a gerekli bir başkan adayı diyorlar..

     Türkoğlu‘na yeni fakülte binaları yaptıracak olan : Osman Okumuş da Türkoğlu için gerekli bir başkan adayı diyorlar.. KSÜ ile protokol yapmıştı Osman başkan..

     EXPO 2023 Kahramanmaraş : Türkiye kadar , Kahramanmaraş içinde çok önemli bir proje ve bu proje ile Kahramanmaraş 2019 yazından başlayarak 5 yıl süre ile altın çağını yaşayacak..

     2023 yılında yani 5 yıl sonra ilimize tahmini 3-5 milyon arasında turist gelmesi bekleniyor ki Kahramanmaraş için bu sıcak para demek..

     Başta bir avcı hikayesi anlattık ya : EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta ışığı görenler, ekonomik krize rağmen gözünü oraya dikerek , o günlerin gelmesini bekliyor, bunu göremeyenler ise umutsuzluk içinde..

     Ak Parti ve Hanefi Mahçiçek başkana önemli görev düşüyor ki : EXPO 2023 çok iyi anlatmamız gerekiyor..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ve ilçe belediye başkanlarımız EXPO 2023 ‘ü çok iyi anlatmaları gerekiyor..

     Proje ve ev sahibi Onikişubat Belediyesi ve dolayısı ile Hanefi Mahçiçek ama bu projeye Kahramanmaraş’ın sahip çıkması gerekiyor..

     Sadece belediyeler değil, resmi kurum ve kuruluşlara sivil toplum kuruluşları da artık projenin ortağı ve herkes bir ucundan tutması gerekiyor..

     Köy 5 yıllık uzak da olsa da bir ışık var umudumuzu kaybetmeyelim..

     İyi günler..