Elimizdeki bir fırsatı daha kaçırdığımız için helal mi olsun yuh mu olsun siz karar verin. Dondurma Festivali de Ankara’ya gitti.

Biz bu şehrin ne değerlerine ne de değerli insanlarına sahip çıkamıyoruz. Kırmızı Biber tartışmaları devam ederken, yeni tartışma konumuz da Dondurma Festivali oldu.

Dondurma Festivali kendi ana yurdunda yapılması gerekirken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Şanlıurfalı firmalardan biri olan Anzelha AŞ’nin ana sponsorluğunda 26-29 Eylül tarihlerinde Ankara Altınpark Expo Center’da 2. Dondurma Festivali yapılacak. (Anzelha Dondurma firması değil, yöresel lezzetlerin sunulduğu restoran)

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’ni şehrimizde başlatmıştı. Olması gerekendi. Dondurma şehrine de dondurma festivali yakışırdı. Bu yıl üçüncüsünün düzenlenmesi gerekirdi, fakat iptal edildiği konuşuluyor. 

İptal gerekçesi için bütçe sıkıntısı bahane edilemez çünkü festivale katılan firmalar finans sağlıyorlardı. Dolayısı belediye bütçesinden uçuk rakamlar harcanmıyordu. Harcansa bile bu festival için değerdi.  Uluslararası bir festivaldi, şehrimizin tanıtımı açısından bulunmaz bir fırsattı. Ama bu fırsatı değerlendiremedik.

Bir şehre has değerler o şehirde tanıtılır ki şehrin tanıtımına katkı sağlasın. Dondurma Festivali de dondurma şehrinde yapılır. Bunun başka türlüsünü düşünmek mümkün değil. Elbette başka festivallere, fuarlara da katılarak şehre ait değerleri tanıtmak gerek, buna da karşı değiliz. Ancak bu şehirde yapılması, kentimize dışardan girişimcilerin gelmesi açısından çok çok önemli.

Bu şehir sadece bir dondurma şehri değil elbet. Markalaşmada gerilerde olduğumuz için maalesef kendi değerlerimizi hep çevre illere kaptırıyoruz.

Peki, neden böyle oluyor? Gün yüzüne çıkmayı bekleyen değerlerimiz bir yana elimizde olanların da kıymetini bilmiyoruz?  Bence, siyasiler yüzünden.

Keşke siyasette söz sahibi olanlar, eş-dost ve akrabalarının atama işleriyle uğraşmasalar. Keşke hırsları yüzünden birbirlerine entrika düzenlemek peşinde olmasalar. Keşke siyaseti amacına uygun memlekete hizmet aracı olarak kullansalar. İşte o zaman bu şehir olması gereken yere gelir.

Bana göre Dondurma Festivalinin bu yıl yapılmaması Dondurma Şehrine ihanet sayılır. Geç kalınmış değil, dondurmanın mevsimi yok. Ekim ayı içerisinde yapılabilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte şehrimizin kültür elçisi dediğimiz, her platformda Kahramanmaraş’ın adını en iyi şekilde duyuran MÜSİAD Başkanı, Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu bir an önce kolları sıvamalı, muhteşem bir organizasyona imza atmalılar.

Eminim ki çok çok eminim! Bu işi kimse yapmasa Sayın Sami Kervancıoğlu tek başına yapar. Festivalin Dondurma Şehrinde değil de Ankara’da yapılmasına kayıtsız kalmayacaktır.