Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediyecilikte kendini ispatlamış, örnek bir başkan.

Gerek bürokraside gerekse de siyasi hayatında edindiği tecrübeler hizmetlerine fazlasıyla yansıyor.

Teknik belediyecilik hizmetleri elbette önemli bu konuda başarısı da tartışılmaz. Ancak, insana yatırım yapmak ayrı şey. Milli şuurla beslenmiş, bilgi ile donatılmış yetiştirilen gençlerle ülkenin geleceğini inşaa etmek ise ayrı bir sorumluluk.

Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediye Başkanlığına seçildiği günden beri eğitime ayrı bir önem veriyor. Okullar yaptırdı, ilçesinin her bir mahallesini bilgi ve kültür evleri ile donattı.  Kariyer günlerinde öğrencilerle buluşup, onlara enerji yükledi, hedef gösterdi, hep ileriyi işaret etti. Yetmedi, belediye olarak öğrencilere kurslar verilmesini sağladı. Üniversiteye hazırlanan 2400 öğrenciye, belediyenin sosyal etkinlik merkezlerinde hazırlık kursları düzenledi. Üstelik bu kurslar o kadar verimli ki; ilk 20 bine 60 ve toplamda 1993 öğrenci üniversiteye kayıt yaptırdı.  Helal olsun demekten başka diyecek söz bulamıyorum.

Geçtiğimiz gün bu kurslara katılan öğrencilerin aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan konuşurken hem duygu yüklüydü hem de başarının haklı gururunu yaşıyordu. Belki bu kurs açılmasaydı, imkansızlıktan birçoğu hayallerine kavuşamayacaktı. Bugün okullarda kalabalık sınıflarda verilen eğitimlerin yeterli olmadığını, özel kursların pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ama Başkanın öncülüğünde ve mesleğini seven 30 öğretmenin emekleriyle bu öğrenciler hayallerine kavuştular. Kimi doktor, kimi eczacı, kimi avukat, kimi mühendis, kimi hemşire vs. alanlarında başarılı meslek sahipleri olacaklar ve ülkelerine hizmet edecekler.

Dahası var…

Bu yaz, 6 ayrı bilgi kültür evi ve yüzme havuzlarında yaz okullarında; bağlama, gitar, resim, drama, satranç, Kur’an öğrenme, diksiyon, halkoyunları ve akıl oyunları gibi birçok branşlarda verilen eğitimlerle, çocukların yaz tatillerini en iyi en verimli şekilde dolu dolu geçirmelerini sağladı.

Dahası da var!

Başkan Mahçiçek, “KPSS kursları da açarak bir eksiği daha tamamlayacağız ve bu anlamda gençlerimizin memur olmaları yolunda onlara yardımcı olacağız” dedi.

Aslında en önemlisi de bu işlerin devlet eliyle yapılması!

Vatana hizmet, insana hizmet budur işte. Alt yapı, yol, su bunlar artık sıradan hizmetler (maalesef onu beceremeyenler de var). Önemli olan insan yetiştirmek, ülkeyi yakta tutacak gençler yetiştirmek.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, imkanlar sunup geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak, onlara ışık tutmak en büyük hizmet. Güçlü bir toplum, kendisini geliştiren, çağına ayak uyduran gençlerin yetişmesiyle oluşur ve o gençler ülkeyi daha da ileriye taşır.  

İşte bütün bu hizmetler, sorumluluk bilinciyle, insanı sevmekle, kısacası AŞK’la yapılır.

Teşekkürler Sayın Başkanım, Allah yar ve yardımcınız olsun. Bütün alkışlar sizin için.