Kim ne derse desin, ister beğenin ister beğenmeyin bu şehir belediyeciliğin ne demek olduğunu, hizmetin ne demek olduğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç sayesinde öğrendi.

Kimse kimseyle de aynı fikir de olmak zorun değil, kimse kimseyi sevmek zorunda da değil, ama saygı duymak zorundayız.  İnsan olana ise; ortada bir emek varsa, hizmet varsa eline sağlık demek yakışır.

Bugün Sayın Başkanı NTV’de yayınlanan Finans Kafe programında dinledim. Gurur duydum. Bu şehre hizmetleri getirirken bir yandan da var gücü ile tanıtım için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyor.

Vatandaşa ne söz verdiyse bir bir yerine getirmeye çalışıyor. Fazlasını da yapıyor. En kırsal mahallelerden tutun şehrin merkezine kadar her yerde harıl harıl çalışmalar var. Allah aşkına bu çalışmaları Başkan Erkoç yapmıyor da kim yapıyor?

Hizmette de tanıtımda da Kahramanmaraş altın çağını yaşıyor.

Çok değil 3 yıl öncesine kadar belde, köy olan mahallelerimiz bugün hizmetle tanıştılar. Gittiğimiz her yerde dua ediyorlar. “Büyük şehir olmasaydık, Fatih Başkan olmasaydı bu hizmetleri nereden görecektik” diyorlar.

İl dışından gelenler, “belediyeniz çalışıyor, çalışkan bir belediye başkanınız var belli, her yerde iş makineleri çalışıyor” diyorlar.

Bakın kayak merkezi faaliyete geçtiğinde bu şehre ne kadar büyük katkı sağlayacak yakında zamanda göreceğiz.

Yıllardır bu şehirde bir dondurma festivali olmadığı için şikayet ederdik. Hatta kınardık. Yıllardır yapılamayanı yaptı ve bu gün durdurma şehri festivaline kavuştu. Tanıtım noktasında şehrimize çok büyük katkı sağlayacak. Dondurma tırı 14 ili gezdi ve o illerde Kahramanmaraş konuşuldu. Birçok kişi şehrimizin haritada yerini bile bilmiyordu, şimdi ülkemizin dört bir yanında Maraş rüzgarı esiyor. 3 gün sürecek bu festivalin ardından günlerce Kahramanmaraş konuşulacak. Hem festival sektörün gelişmesinde büyük rol oynayacak. Helal olsun Başkanımıza!

Kent Merkezinde yapılan dönüşüm, her babayiğidin harcı değildi doğrusu. Başkan Erkoç, çok cesur bir adım attı ve çok büyük bir risk aldı. Her siyasetçi böyle bir riski göze alamaz. Yürek ister. Proje tam anlamıyla bitsin o zaman yorumlara bakmak lazım. Çalışmalar hala devam ediyor çünkü.

Karamanlı Kavşak çalışması tek kelimeyle süper oldu. Çukurova Elektrik Lisesi Kavşağı da yapılırsa işte o zaman tam olacak.

Bu şehirden bir şey olmaz diyorduk ya. Bu şehir çok büyüyor, gelişiyor ve gelecek için büyük adımlar atılıyor.

Neyse ki, vatandaş bütün bu güzel gelişmelerin, hizmetlerin farkında ve memnunlar. Önemli olanda bu.

Ama ne olduysa bu şehrin siyasetinde son zamanlarda bir hasetlik başladı. Anlam veremiyorum. Rekabet olsa kazanan biz olacağız ancak hasetlikten kimseye fayda gelmez, gelmiyor da. Bu ülke büyük bir badire atlattı. Şimdi birlik olma vaktidir. Gönül kırmak, iftira atmak, gıybet etmek ne vicdana sığar ne de inancımıza.

Ne güzel demiş Sevgili Yunus Emre;

Gönül Çalab'ın tahtı, Çalap gönüle baktı

İki cihan bedbahtı, kim gönül yıkar ise.

Diyeceğim o ki; kötülükler karşılıksız kalmaz, er ya da geç ilahi adalet çalar kapıyı. Siyasetçilerimizi yıpratmayın, bırakalım bu şehre hizmet gelsin. Hepimiz aynı zincirin halkaları değil miyiz? Zincirin tek bir halkası koparsa hepimiz zarar görürüz. Varsa bir hesabınız yarın bir gün sandık başında görürsünüz. Ama şimdi vakit bir olma, iri olma, diri olma vaktidir.  

Ben diyorum ki; keşke Cumhurbaşkanımızın bütün yol arkadaşları da Başkan Erkoç gibi olsa. Ülkemiz bu gün çok daha ileriye gitmiş olacaktı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’u takdir ediyorum, tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.