Bir gazeteci olarak: yıllardır belediye meclis toplantılarını takip ederim..

Belediye Başkan adayımız önemli, ama Meclis üyeleri de bir o kadar önemlidir.

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ü dün düzenlediği basın toplantısı ile Kahramanmaraş basın ve yönetimine tanıttı..

Şahsen tanışmasak da: Hayrettin Güngör ismi bize yabancı değildi..

Hayrettin Güngör ismi: Belediye Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri tarafından Türkiye de bilinen bir isim..

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekteri olan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraşlı bir kardeşimiz olması sebebi ile Kahramanmaraş halkı çok fazla tanımasa da önümüzde 4 ay var çok iyi tanıyacağına inanıyorum..

Tanıtım toplantısında: “ Ben Kahramanmaraşlıyım, 30 yıldan beri memuriyet sebebi ile il dışında bulunsam da bayramlarda, tatillerde hep Kahramanmaraş’taydım,” dedi.

Bir çok akrabasını tanırım, tanıtım toplantısı için hepsi salona gelmişti.. kardeşi ile aynı sırada da oturarak sohbet ettik..

Başkan adayı Güngör: Türkiye de görmediği il ve ilçe kalmadı.., 50 devlet ve bu devletlerin yüzlerce ilini belediyecilik adına ziyaret ettiğini anlatan Hayrettin Güngör, İnşallah iyi bir kadro ile Kahramanmaraş’ı zirveye taşıyacaktır..

Benim gördüğüm: Hayrettin Güngör, 350 km. hızla giden, güvenli hızlı bir tren,

Bu trenin , tekerleri, rayları, içindeki yolcular da bu hızla gitmeye hazır olması gerekiyor..

Az açalım: İlçelerimizden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi olarak gelecek arkadaşlarımızı AK Parti il başkanlığımız iyi seçmesi gerekiyor..

Dünyayı gezip gören, ufuk vizyonlu meclis üyesi olması gerekiyor ki , aksi halde Hayrettin Güngör ile frekansları tutmaz.. onlar Hayrettin beyi anlayamazlar..!

İlçe Belediye Başkan adaylarımızın ufuk ve vizyonu olan , projesi olan kişilerden seçilmesi gerekiyor ki: ağabey- kardeş belediyecilik örneğini görelim..

Yurt dışında: Belediyecilik – şehircilik adına yapılan çalışmaları görmeyen biri Hayrettin Güngör’ü anlayamaz, frekans tutmaz !..

Bir örnek vermek istiyorum: EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta yapılacak, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gececisini gündüzüne katarak EKPO 2023 anlatıyor, benim gördüğüm , halen bunun ne demek olduğunu bilmeyen bugün belediye başkanlarımız var, siyasilerimiz var.. var var.. oysa EXPO 2023 Kahramanmaraş merkez ve ilçelerine çok şey katacak milyonlarca turist gelecek bunu anlamak görmek gerekir..

Hayrettin Güngör, ABD’de bir şehirde belediyecilik nasıl yapıldığını veya Rusya da veya Almanya da, yada İngiltere de bir konu anlattığında onu anlayacak, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları olmalı ki , orkestradan düzgün ses çıksın..

Ben yurt dışına gidip geldiğimde, veya Türkiye bir başka iline gidip geldiğimde bir yazı yazarım, özellikle belediyecilikle ilgili yazdığım zaman , okuyan başkanlarımız beni anlamazlar.. hemen tepki gösteriler..

Çünkü onlar görmedikleri için , duymadıkları için benim ne söylediğimi anlayamıyorlar.. Kahramanmaraş altın madenin üzerinde oturuyor diyorum, nerede altın diyorlar? oysa onlarda benim gibi gezip görmüş olsalardı.. bizimle sohbet eder bunu ilçesi adına kazanıma çevire bilirlerdi.. Altın madenini görürlerdi ama göremiyorlar..

Bunu yapma yerine: hemen olmaz, burası Kahramanmaraş burada olmaz ! diyerek tepki gösteriyorlar..

Hayrettin Güngör başkanımız, bugünden belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini iyi seçim yapmazsa karşısına 5 yıl süre ile bir çok engel çıkacaktır..

Büyükşehir Belediye Başkanımızın daire başkanları, genel sekreteri de çok önemli, yani kadrosu da çok önemli ki, Türkiye bizden çok iyi bilen biri, belediyeciliğin kitabını yazan biri bir ekip kuracağına inanıyorum..

Kahramanmaraş sahipsiz bir şehir görüntüsünü bu dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile yıkması gerektiğine inanıyorum..

Önümüzdeki hafta sonu gibi Kahramanmaraş İlçelerinin belediye başkanlarının açıklana bileceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bundan sonra 1 Ocak 2019 gününe kadar belediye meclis üyelerini belirleyeceklerini ifade etti.

Buda şunu gösteriyor ki: ilçe belediye başkan aday adaylarının yarışı bitmiş gibi duruyor.. haydi hayırlısı diyorum..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hayrettin Güngör, projelerini önümüzdeki zaman dilimi içinde açıklayacak ki daha biz çok yazı yazarız. Diyerek bugünlük bu kadar..

İyi günler..