Pazartesi günü Kent Kulisi ekranlarında Gazeteci Mehmet Fiskeci ile Baş Başa Programının konuğu oldum. Aslında önceden planlanmış bir program değildi. Programın asıl konuğu son dakika sağlık problemi yaşayınca Mehmet Bey bana “birlikte çıkalım” dedi. Elbette kırmam mümkün değildi, hemen “başım üstüne” dedim. Çünkü Mehmet Bey benim değer verdiğim, saygı duyduğum, sevdiğim meslek büyüklerimden biri.

Sohbet tadında güzel bir programdı, son dakika tanıtım yapmamıza rağmen ilgi de oldukça yoğundu. Mesajlar yağdı.

Konu konuyu açtı, “Öngörüsüne güvendiğim ender gazetecilerden birisiniz, bu Pazar seçim olsa AK Partinin Kahramanmaraş’ta durumu ne olur” diye bir soru yönelttim.

Mehmet Bey şaşırdı, “bu soruyu beklemiyordum” dedi ve öyle iddialarda bulundu ki! “Bir erken seçim var” dedi, önümüzdeki yıl Haziran ayında seçimlerin yapılacağını iddia etti, AK Parti’nin eskisi gibi rahat olamayacağını 5 milletvekili çıkaracağını söyledi veee Milletvekili sıralaması bile yaptı.

Birinci sırada Türk İslam Karakoç’un olacağını, Milletvekili Ahmet Özdemir’in yine Mecliste olacağını, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün de Milletvekili olacağını dahası Alpedo & Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun da milletvekili olacağını iddia etti. Ben şok!

Tabi yarın ne olacağını hiç kimse bilemez. Türk İslam Karakoç ve Milletvekili Ahmet Özdemir (başka planları olduğunu düşünüyorum) meclise gidebilir, ancak Sami Kervancıoğlu ismi beni ve izleyicilerimizi şaşırttı. Çok telefon ve mesaj aldık.   

Neden olmasın ki! Sayın Kervancıoğlu aldığı her görevi layıkıyla yapar. Zaten Kahramanmaraş’ın gönüllü kültür elçisi. Memleket aşığı. MÜSİAD Başkanlığı döneminde de başarısını gösterdi, her şeyden önce derneğe kurumsal kimlik kazandırdı. Şehri için elini taşın altına koymaktan kaçmayan, bu şehrin önemli bir değeri.  Siyaset düşünür mü bilmem ama milletvekili olursa, o işin de üstesinden geleceğinden adım gibi eminim. Çoğu milletvekillinden çok çok daha iyi yapar. Bakalım zaman ne getirecek.

Gelelim Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’e! Milletvekili olur mu olmaz mı bilemem. Sayın Başkanı çok iyi tanıyorum. Gelecek kaygısı, makam kaygısı içerisinde olan biri değil. Hırsları yok. Her şeyden önce inançlı ve vicdan sahibi biri. Dürüst, entrika bilmez, kimseye eyvallah etmez. Bence milletvekili olmasın. Çünkü bu şehrin kendisine ihtiyacı var. Ne demek istediğimi çok yakında projeleri gün yüzüne çıkmaya başlayınca anlayacaksınız. Çünkü hayalindeki projelerin zamana ihtiyacı vardı, birden olacak şeyler değildi. Günü birlik değil, geleceğe yönelik, şehre değer katacak projeler.  Artık gün yüzüne çıkacak. Hayata geçecek birçok projesini ve ayrıca Özel İdare Meydan Projesini de görme şansım oldu. Projenin son hali ol masa da Kahramanmaraş’a çok yakışacak muhteşem bir proje.  Lansmanı yapıldığında tüm kamuoyu da görecek.

Başkan Güngör’ün Ankara’da ne kadar güçlü olduğuna dün verdiği müjdeyle bir kez daha şahit olduk, fakını bir kez daha gösterdi.

Dün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “Bugün İller Bankası ile AB kaynaklı toplamda 100 Milyon Avro (1 Milyar ₺) hibe ve kredi finansman anlaşmasını imzaladık” müjdesini verdi. Üstelik yarısı da hibe. Bu şehrimiz adına büyük bir kazanım.

Anlaşma 15 belediyenin atık su, içme ve yağmur suyu ile katı atık projelerini içeren, finansman kaynağının toplamı 5 milyar 800 milyon TL. Fark burada, 15 il arasından Kahramanmaraş en büyük payı aldı, 1 Milyar TL’lik yatırımı kaptı. Hep kıskandığımız Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bile bizim aldığımız rakamın neredeyse yarısını aldı. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta sonu Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışması da çok güzel bir organizasyondu. 2 gün süren yarışlara 20 ülkeden yaklaşık 200 sporcu katıldı. Gelen misafirler Kahramanmaraş’ı tanıma fırsatı buldular. Ulusal basında yer alması, böylesine güzel üstelik uluslararası bir organizasyonla şehrimizin adının duyulması şehrimiz adına iyi bir fırsat oldu.

Yeri gelmişken söyleyeyim, gençler ünlü sanatçıların şehrimizde konser vermesini bekliyorlar. Buradan da iletmiş olayım.

Sayın Başkan önceliği ilçelerdeki kırsal mahallelerin ulaşım ve alt yapı sorunlarını çözmeye verdi. Özellikle grup yolları o bölgelerde yaşayan halkın hayatını kolaylaştırdı.  Ancak merkezde oturan vatandaşlar da şehir içi yolların iyileştirilmesini bekliyor.

Önsen Köprüsü temeli atılınca Yüzünüz kızardı mı?

Sahi şu Önsen Köprüsünün yapımı için yapılan servis yolunu, daha ihaleye bile çıkmadan, kameralarla gidip “İşte yaptıkları köprü” diye haber yaparak, bu şehrin halkıyla dalga geçenler, biz doğrusunu yazınca “Yalaka” diyenler, temel atma töreni yapıldığında yüzünüz kızardı mı merak ediyorum. Ama sanmıyorum, siz utanmazsınız. Para için, kişisel menfaatleriniz için, her şeyi yaparsınız. Ne bu halk umurunuzda ne de halkın menfaati. Çok ucuzsunuz. İşte herkes kendine yakışanı yapıyor.

Hayrettin Bey, çok dürüst ve samimi siyasetçi. Bizim böyle yöneticilere ihtiyacımız var. Halk da tanıdı artık, seviliyor, güveniliyor.  Sanıyorum hafta sonu Ankara’dan dönecek, inşallah başka müjdeler de getirir.