Bugün bir hakkı sahibine vermek istiyorum..

     Belki yapılan iş: Kahramanmaraş Arıtma Tesisleri kadar büyük yatırım isteyen bir iş değil, bunun yanında : Çay ve Çerez parası bile olmaz..! ama hizmet teşekkür ve dua alıyor..

     Ancak : İnsanları mutlu etmek için ille de büyük ödüle gerek yok, bir gül bile gönülleri almaya yeter misali bir olayı sizlere anlatacağım..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve Ulaşım Dairesi çalışanlarına hava alanı otobüs seferleri için teşekkür ederek sözlerime girmek istiyorum..

     İstanbul’a gideceği: Sermet Çuhadar’ın kızının düğünü var ! Akrabaları ziyaret edeceğim, kardeşlerimi göreceğim hepsinin bir çırpıda elden çıkarmak için Cuma günü sabah İstanbul yolculuğumuz var..

     Hava Alanına nasıl gidelim diye düşünürken, bir süre önce : Büyükşehir Basın Bürosundan hava alanına otobüs seferi haberini girmiştik.. oradan otobüsün telefonunu buldum..

    Perşembe günü akşam Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hava Alanı otobüsünün şoförünün telefonunu olan : 0534 593 90 99 aradım, sabah hava alanına gideceğim dedim, şoför efendi:” adresiniz, yerinin, Medine camii karşısındaki otobüs durağında 06 37 de sizi alırım ! “ dedi.

     Saat 06 30 da bizi arayarak : “abi 5 dakika ya kadar duraktayım” dedi.. bizde durakta kendisinin beklediğini söyledim.. böylece bilmediğimiz bir konuyu yaşayarak öğrendik..

     İstanbul ‘a gitmek için yola düştük.. Şoför arkadaşımızla biraz sohbet ettik..

     Vatandaşın tam bilmediği için gidişlerde sayı 5-10 arasında olduğunu dönüşte ise ful geldiğini öğrendim, gelen vatandaşların ve gidenlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ve dua ettiklerine şahit olduk..

     Şoför arkadaşımıza : Teşekkür ediyorum, gerçekten özel sektör mantığı ile hava alanına gelen yolculara hizmet veriyor, ancak benim gördüğüm otobüsü yetersiz !..

     Bu şoför kardeşimize hava alanı şartlarına göre bir otobüs verilmeli, üzerine de hava alanı otobüsü yazıldığı gibi , bu otobüs hava alanı ve başkanın özel hizmetlerinde kullanılmalıdır..

     Sivil 5 TL öğrenci 3.50 Kuruş olan hava alanı ücreti hiçbir şey değil.. bedava dan az ucuz, buna rağmen buna da ihtiraz edenler oluyormuş hayret ettim..!

     Yeni başlayan bir hizmet! Eksiklerimiz yok mu ?  var..! ama zaman içinde iyi olacağını düşünüyorum…. Her şeyden önce çok beyefendi bir şoför kardeşimiz var..

     Bugün gendi aracımızla hava alanına gidip gelsek trafik bir yandan en az 15 TL yakıt yakar , 15 TL bizi almaya gelseler 30 TL yakıt olur sıkıntısı stresi ise çabası ..

     Oysa hiçbir kimseye,  beni hava alanına götür demeden: evimizin önünden bindik sonra yine evimizin önünde indik, özel teksi gibi !.. üstelik de 5 TL bedavadan daha ucuz !..

     Hava alanına giderken, 6 veya 7 kişi ile gittik..

     Dönüşte ise otobüs küçük geldi ayak da yolcu ile şehir içine geldik..

     Benim gördüğüm: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı hava alanına ulaşımının halka duyuramamış ?  öncelikle bunun iyi duyurulması gerekir..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı , kendilerine ait ilan panolarında, gazete ve internet reklamları ile hava alanı otobüsünün Kahramanmaraş halkına mutlaka duyurması gerekiyor..

     En iyi reklam aracıda otobüsün kendisidir.. Hava Alanı Otobüsünün üzerine uçak resimleri ile giydirme yaparak hava alanı durakları oluşturulması gerekiyor..

     Hava alanı otobüsünün geçtiği yerlerde : İstanbul da “Havataş Durağı” veya Havaş Durağı “ diye duraklar yazmışlar.. Belediye Otobüsleri de hava alanına sefere başlamış bunlarda aynı durakta duruyor.. her üç otobüs için internetler de otobüslerin kalkış saatleri verilmiş..

     Böyle olunca : Vatandaş taksi ile gitme yerine toplu taşıma araçları ile gittiğini gördüm.. hemen her kesim toplu taşıma araçlarını kullanıyor..

     Tabi : Hava alanına giden yolcunun ve gelen yolcunun valizleri var.. otobüs ya altı bagajlı otobüs olacak, yada Kahramanmaraş büyükşehir Belediyesinin büyük otobüslerinden yani orta bölümde koltuksuz bölüme valiz koymak için geniş yer bırakılması gerekiyor..

      Kahramanmaraş hava alanından şehri geliyoruz: Otobüs içindeki yabancılar özellikle otel soruyorlar.. lokanta soruyorlar.. otobüsün içinde otel ve lokantaların tanıtım broşürlerinin olduğu bir bölümde olmalı, belediye de bu hizmetten de ücret olarak ek gelir elde ederken, vatandaş’ da bir hizmet sunmuş olacaktır..

      Sonuç olarak: Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri Pegasus ile THY uçaklarının olduğu gün sabah uçak saatleri çakışması sebebi ile otobüs sayısını ikiye çıkarmak gerekiyor..

      Yarım saat fark var : THY yolcularını belediye yanına bırakarak gerisin geriye hava alanına giden otobüsümüz seferi yetiştiremiyor..

      Öğle Ankara, ikindin İstanbul seferleri rahat ama sabah 3 gün ek otobüs kanması şart..

      Diğer günlerde bir otobüs yete bilir: otobüslerimizin üzeri uçak resimleri ile giydirme yapılarak üzerine hava alanı yazılması çok daha güzel olacaktır..

      Hava Alanı otobüslerinin geçtiği duraklara : Hava Alanı Otobüs Durağı , uçak saatlerinden 1 saat veya 1.5 saat önce buradan hava alanı otobüsü geçer diye üzerine yazmakta fayda var.. hizmet güzel yapılan iş güzel teşekkür ederiz..

      Gümrük kapısı açılması ile ek seferler başlayacak.. sıfır yeni bir hava alanı otobüsü şart yolcuların çantası olduğu düşünülerek bir otobüs düzenlenmelidir..

      Güzel hizmet güzeldir.. Teşekkür ederiz..

      İyi günler..