10 ocak çalışan gazeteciler günü sebebi ile : Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 10 ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile geçen hafta ilk toplantıyı yapan  oldu..

     MHP Dulkadiroğlu ilçe Mustafa Akpınar, Kervanhanda düzenlediği basın toplantısı ile çalışan gazetecilerle bir araya geldi.., Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çelegen’in yine Kervanhan da düzenlediği toplantı ile bende varım dedi ama son anda çıkan işi sebebi ile toplantıya katılamadı.. İsmail Bozdoğan vekalet etti.

     İyi Parti İl Başkanı Faruk Atlı beyin nazik gazete ziyaretleri gazetecilerin günü kutladı il ve ilçe teşkilatlarının tamamını kurulduğunu söyledi..

     Hava İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ın gazetemizi ziyareti ile Kahramanmaraş’a vereceği katkıları anlattı ve bizleri bu gün unutmadığını gösteren tek sendika başkanı oldu.. Kahramanmaraş’ta görev yapan gazeteciler olarak : yoğun bir 10 Ocak günü yaşamaya başladık…

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü , İdareciler Günü olması sebebi ile bu yıl 10 Ocak da en çok koşan yine biz olduk.. Davet listesi ve ziyaretler gösteriyor ki : önümüzdeki günlerde de koşturmaya devam edeceğiz..

    13 Ocak 2018 Cumartesi günü ise KMTSO Başkanı Serdar Zabun basınla bir araya geleceği bugünlerde yoğun programımız devam ediyor..

    Hanefi Mahçiçek Başkan

    Cumartesi ve Pazar günleri araç park edecek yerin kalmadığı koşu, bisiklet ve model uçak pisti başında yapılan Onikişubat Belediyesi sosyal tesislerinde 10 Ocak çalışan Gazeteciler günü sebebi ile güzel bir gün , güzel bir toplandı ve dostlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık..

    Başkan Hanefi Mahçiçek, “ Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü “ tebrik ederek başladı, güzel ve anlamlı hediyesi ise belediye tesislerinden yararlanacak hediye kartları oldu. Bu kartla bisiklete bin, yüzme havuzunda yüz sosyal aktivitelere katıl..

    Açıldığı günden bugüne kadar tam 60 bin kişinin yürüyüş yaptığı, bisiklete bindiği, model uçak uçurduğu tesis çok büyük ilgi gördüğünü gördük..

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “ Model Projesi” Bisiklet yolu da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebi ile basın ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek sohbet toplantısı yaptı.

    Çok kısa 2017 yılını değerlendiren , 2018 yılı için Çöpten ekonomi çıkarmak için, çöpü ayırarak toplayacaklarını anlattı.

    Pet şişe, poşet, plastik malzemeler ayrı, Kağıt ayrı, meyve ve yemek artıkları ayrı, toplayarak çöpü ekonomiye kazandırmada bir model ilçe olacaklarını söyledi.

    Yemek artıkları ve meyve sebze artıklarından organik gübre üretimi yapacaklarını böylece ekolojik dengenin daha iyi korunacağını anlattı.

     Burada bir ince konuya girmek istiyorum:

     DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven’e sesleniyorum:

     Kılavuzlu Sulama Projesi içinde yer alan ve Hatay Amik Ovasına kadar su taşıyan kanalımızın, Kılavuzlu, Fuar’a kadar olan bölgeden geçen yerin boyunca gezdim, kanal içine, Kamyon lastiğinden, inşaat malzemelerine kadar aklınıza ne gelirse atıldığını gördüm..

     Elbette bu DSİ ‘nin suçu  değil ama, suyun kesilmesi ile ortaya çok nahoş görüntülerin çıktığına şahit oldu.. Sulama Kanalı Sos veriyor..

     Özellikle bisiklet yolunun yanı başından akıp giden sulama kanalımız da çok pislik var, bir kanal boyu temizlik yapılması gerekiyor..

     Kahramanmaraşlıların yansıra, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye den Bisiklet yolunu görmek için Kahramanmaraş’a gelen vatandaşlarımız için burası bir ayna çok acil olarak bu kanalın temizliğini yapmak gerekiyor..

     Model bir proje bu projeyi görmeye gelen belediye yetkilileri var, vatandaşlar var bu sebeple çok önemli bir yer haline gelen Bisiklet yolu boyu sabah yürüyüş yaptık kanalın suyu kesilince ortaya pisliklerin çıktığını gördük..

     DSİ Bölge Müdürümüz Sadullah Seven, bir talimat vererek acil olarak hiç olmazsa bisiklet yolu boyuna öncelik vererek, Kılavuzlu dan – Fuar arkasına kadar geçen bölge de acil temizlik yaptırması çok iyi olacaktır..

     Burası Kahramanmaraş’ın dış dünya açılan penceresi oldu.. bu sebeple buraya çok iyi gözümüz gibi bakmamız gerekiyor..

     Tabi buradan halkımıza da seslenmek istiyorum: Bu kanal hepimizin, bu kanal milletin malı, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, buraya gelişi güzel pislik atamayız, devletin malı hepimizin birlikte koruması gerekli..

     İnsan olana o pislikleri o kanal içine atması yakışmaz, hele Kahramanmaraşlıya hiç yakışmaz !.. Kahramanmaraşlı devlet malına zarar veremez, vatanını seven insanlardır..

     İyi günler..