Devlet adamıydı, önemli bir isimdi nasıl da güzel vurgulardı, “Hadi ordan! Hadi ordan! Hadi...” derken!

Bugünlerde şimdi, “Hadi ordan” sende’yi hak eden bir isim var. O isim hiç kuşkusuz memleketimde gazetecilik yaptığını zanneden birisi...?

İsmi lazım değil?

Ülkesine ve memleketine hizmet etmek için varını yoğunu ortaya koyarak yollara düşen, memleket topraklarında yaşayan hısım, akraba, hemşerileriyle buluşan, onlarla dertleşen ve insan ilişkilerine önem veren değerlerimizi çekemeyen bazı lüzumsuzlar, yazılı saldırıda bulunma küstahlığını ortaya koymuşlardır. Bu saldırıyı yapanın meslek ahlakından yoksun, gazetecilik kimliği kisvesi altına saklanan yetersiz birisi olduğu düşüncesindeyim..?

Aslında muhatap almak istemezdim ama, meydanı boş zanneden ve “habercilik” yapıyorum adı altında davranış bozukluğu sergileyen birisine de tepki koymak ve cevap vermek lazım diye düşündüm, şimdi bunu yapıyorum: Gazeteci meslektaşım? Bu ülkenin Onurlu ve gururlu birer yurttaşı olan Karakoç’lar, bu devletin temel taşlarıdır. Edelerimizin büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizin bireyleriyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşuna katkı sağlayan Edelerimize minnet ve şükranlarını her koşulda sunan Karakoç’lar, her zaman ülkesinin ve milletinin yanındadır.

Memleket sevdalısı Karakoç’lar, ülkesi söz konusu olduğunda kendilerine düşen katkıyı her zaman sunmuş, sunmaya da devam edecektir. Bu bakımdan Karakoç’lar, kendilerine yöneltilen her türlü olumsuzluklar ve haksız eleştiriler karşısında susamayacak kadarda cesurdurlar. Gerçeklikten uzak, mesnetsiz ve basiretsizlik örneği içeren yazılar ve dedikodular kim ve kimlerden gelirse gelsin, karşılığını fazlasıyla alacaklardır. Devletinin her kademesinde görev alan ve milletine hizmet eden Karakoç’lar, kendilerine yönelen haksızlıklar karşında tepkisini ortaya koyacaktır!

‘Davranış bozukluğu alkışlanmaz’

Basın özgürlüğü demokrasilerin sağlıklı işlemesinin vazgeçilmez koşulu. AİHM, basını “demokrasinin bekçisi” olarak tanımlıyor. Basının görevi, halkı doğru bilgilendirmek, konuları tüm gerçekliğiyle kamuoyunun dikkatine sunmak...Böylelikle halkın gerçeklerden haberdar olmasını sağlamak. Bütün bu gerçekleri göz ardı ederek habercilik yapmaya kalkışmak ve habere konu olanların özverili tüm çalışmalarını göz ardı ederek, karşı tavır almak bunu yazıya dökmek,kamuoyu ile paylaşmak habercilik değildir. Bunun adı haber olmaktan çıkar ve davranış bozukluğu içeren haberler durumuna düşer.Buda gazetecilik yapan meslektaşlarımız tarafından habercilik ilkesine uygun olarak değerlendirilmez..? Daha vahimi de şudur: Gerçekten gazetecilik kimliğini taşıyan ve haber ilkelerine bağlı olduğunu düşündüğümüz bir başka gazetecinin de içeriği habercilikten uzak o yazıyı alkışlıyor olmasıdır..?

Bu bakımdan hiç kimse heveslenmesin, Anadolu topraklarına kök salmış, ülkesine ve milletine ne siyasette nede ticarette olumsuzluk yaşatmamış tam tersine katkı sunmuş, sunmaya da devam eden Aslı Türk neslidir, köklü ailelerdir Karakoç’lar. Ülkülerine tam bağımlılık gösteren Karakoç’lar olarak bu tür çıkışlara asla müsamaha göstermeyiz ve “Hadi, hadi ordan sen de…”deriz!

Bu böyle biline…