Yerel seçimlere yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları sahada tam gaz çalışıyor.  

Bilindiği üzere şehrimizde 2 aday Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışıyor. Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Hayrettin Güngör, Millet İttifakı Adayı CHP Milletvekili Ali Öztunç.

İki adayı kıyaslamayacağım, zira her ikisi de birbirinden değerli siyasetçiler. Kimin kazanacağına ise seçmen karar verecek.

Benim tahminin ki genel kanaatte bu ipi göğüsleyen Hayrettin Güngör olacak.

Seçmende Ak Partiye bir tepki var mı var. Ekonomik nedenler tepkinin ilk sebeplerinden biri. Ak Parti belediyelerde sebze-meyve satmak yerine, seçimden önce ekonomiye köklü çözümler bulup vatandaşa bu konuda umut vaat etmeli.

Ancak bunun bir yerel seçim olduğunu unutmayıp, şehrimize en iyi şekilde hizmet sunacağına inandığımız adaya oy vermeliyiz. Ekonomi iyi olsa da olmasa da durumu en iyi şekilde idare edecek erdemli bir belediye başkanı şart.

Evet, gelelim Cumhur İttifakı Adayı Hayrettin Güngör’e!

Kendisinden beklenti çok yüksek. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, Yerel yönetimlerde norm kadro standardı çalışmalarında görev aldı. Avrupa Birliği “mali kontrol” müktesebat başlığında Brüksel’de yapılan tanıtıcı tarama ve detaylı tarama toplantılarına İçişleri Bakanlığını temsilen katılıp, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin yürüttüğü yerel yönetim reformunu destekleme projesi kapsamında; eğitim çalışmalarında yer aldı. Belediyeler ve yatırım konusunda birçok makalesi yayınladı. Büyükşehir Yasası oluşturulurken bizzat işin mutfağındaydı. Tabi daha birçok çalışması var. Kısacası yerel yönetimler konusunda on parmağında on marifet var.  Hal böyle olunca kendisinden beklentilerde çok yüksek.

Üstelik Ankara’da bürokrasinin nasıl işlediğini bilen ve hangi kapıyı çalsa rahatlıkla ulaşabileceği dostları var. Bu tecrübeleri sayesinde, yatırımlar hızlı bir şekilde şehrimize gelecek, projeler uzun süre beklemeyecek ya da verilen sözler havada kalmayacak. Kentimizde hızlı bir değişim dönüşüm yaşanacak.

Şahsen kendisini takip ettiğim programlarda yaptığı konuşmalarında da Kahramanmaraş’a dair ne varsa her türlü konuya hakim. Neler yapılacağı konusunda da ayağı yere basan söylemleri var. Bol keseden bir şeyler atmıyor. Ben şunu yaparım bunu yaparım demiyor. Eleştiriye de açık, dinlemeyi biliyor, insanların fikrine önem veriyor. Polemik yapmıyor, nasıl hizmete edeceğini anlatıyor. Kirli siyaset dili yok.

Zaten kendisi de öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda, işinin uzmanı bir ekiple hizmet sunmayı hedeflediğini söylüyor. Milletin parasının çarçur edilmeyeceğini, hizmete dönüştürüleceğini söylüyor. Bunu yapacağına da inanıyorum.  

Seçildiğinde başarılı olup olmayacağına karar vereceğiz ama şimdiden başarının sinyallerini veriyor.

E artık vatandaş da, basın mensupları da bu kadar donanımlı bir adayın seçim beyannamesini açıklamasını bekliyor. Olması gereken de bu, şunun şurasında seçimlere bir buçuk ay kaldı.

Sayın Güngör’e bu şehri gönül rahatlığı ile emanet edeceğimize inanıyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.