Dün mazbatasını alan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı unvanına sahip Fatih Mehmet Erkoç’tan görevi devraldı ve resmen göreve başladı. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyorum.

Mütevazı bir törendi. Aldığı devlet terbiyesi, konuşmasına ve hareketlerine yansıyordu. “Helal olsun” dedim. Emeği geçenleri unutmadı, isimleri tek tek zikrederek teşekkür etti. Erkoç gidinceye kadar makam koltuğuna oturmadı. Derdinin koltuk değil de hizmet olduğunu gösterdi. Kardeşlik mesajı verdi.

Hayırlı olsun ziyaretlerini uzatmayacağını haftaya Cuma Gününe kadar kabul edeceğini, ardından haftada belirlenecek bir günde kabul edeceğini belirtti. Hizmete vakit kaybetmeden başlayacağını söyledi. Kolları sıvayıp, bir an önce işe koyulmak için heyecanlıydı. Uzun uzadıya tebrikleri kabul etmek zaman kaybıydı doğru olanı yaptı. Kaybedecek vakit yok. Zaten kendisinin makam düşkünlüğü de yok, kaldı ki Belediyeler Birliğinde Genel Sekreterlik gibi önemli bir görevi var.

Belediyeciliği A’dan Z’ye biliyor. En önemlisi bürokraside işleyişin nasıl yürüdüğüne hakim. Göreve gelir gelmez Belediyeler Birliği kendisine jest yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, 32 metre uzunluğunda merdiveni olan itfaiye aracı, bir adet kombine kanal açma aracı, bir adet eskavatör, bir adet kepçe, bir adet vidanjör ve bir adette engelli aracı olmak üzere 6 adet araç hediye edildi.

Şimdi kendi ekibini oluşturacak. Adaylık sürecinde işinin ehli kişilerle çalışacağını iyi bir ekip oluşturacağını söylemişti. Kimlerle çalışacak nasıl bir ekip oluşturacak birkaç güne belli olur. Bizim de temennimiz birilerinin adamı ya da illaki partililer değil de işinin ehli kişilerin göreve getirilmesi.

Peki, devraldığı makamın hakkını verebilecek mi? Soruna gelince de bunu zaman gösterecek. Sabırlı olmak, izlemek gerek. Netice de belediyeciliğin kitabını yazsa da elinde sihirli değnek yok. Şahsen başarılı olacağını düşünüyorum. Arife tarif gerekmez. Bürokrasideki tecrübesi ve Ankara’daki dostlukları yatırımların daha hızlı bir şekilde gelmesini sağlayacaktır. Kendisi de aldığı sorumluluğun ve beklentinin yüksek olduğunun bilincinde.

Bankamatik memurları ne olacak?

Bankamatik memurları muhalefet tarafından seçim sürecinde gündeme geldi. Peki, gerçekten var mı? Var. En büyük isteğim Sayın Güngör’ün bunları temizlemesi. Bazı birimlerde ise o kadar fazla kalabalık edenler var ki, oturacak yer bile yok… Gönderilmeseler bile adam gibi çalıştırılmalılar. O makam ateşten bir gömlek. Milletin hakkı var. “Milletin tek kuruşu boş yere harcanmayacak, milletin parasına sahip çıkacağım, hizmete dönüşecek” diyen bir başkandan da öncelikle bu bankamatik memurlarının temizlenmesi icraatını bekliyorum.

Seçim beyannamesi her zaman elimin altında merakla takip edeceğim.  Takipçisi de olacağız. Vaatlerle icraatlar birbirine uymalı.

Kendisine tekrar hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.