Hani derler ya “yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik…” diye… O misal, 7 Haziran seçimlerinde kentlerini Ankara’da kim temsil edecek, 10 gün sonra belli olacak.

Yüzde 10 barajının altındaki partilerde çok merak edilmese de Ak Parti, CHP ve MHP’de heyecan doruk yapmış durumda.

Kahramanmaraş Ak Parti de 84 aday adayı var. Ak Parti Genel Merkezi’nden görüştüğümüz üst düzey bir yönetici, 4 adayın adının belli olduğunu, geriye kalan 4 adayın ise parti temayülü ve STK temayülünün ardından seçmenle yüzyüze yapılacak çarpraz kamuoyu anketleri ile neticeleneceğini ifade etti.

Genel Merkezde 84 aday adayı önce yarı yarıya elendi, 42’ye düştü. Ardından bir üst kurulda bu 42 kişi 18’e düştü.

Kesin belli olan dört aday için ortak görüş; Mahir Ünal, Veysi Kaynak, Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç veya Sevde Bayazıt Kaçar

Asıl kritik soru ve merakla beklenen sonuç; “Peki geriye kalan 4 aday kim olur?”

Al sana 8 isim: Süfyan Emiroğlu, Mustafa Sarıbıyık, Mahmut Arıkan, Muhammet Tanrıverdi, Mustafa Poyraz, İdris Tezcan, Uğur Dilipak, Mutlu Kaya…

Yetmedi mi?

Al son 6 isim daha ekleyelim: Serdar Erdoğanyılmaz, Yusuf Gökdoğan, Gökhan Gökşen, Mikail Nacar, Arif Özsağır, Hamit Bülent Eken, İrfan Karadutlu, Neşe Şirikçi veya Nursel Reyhanlıoğlu

Şimdi heyecan dorukta. Bakalım 7 Nisan’da piyango kime vuracak…

MHP’DE FARKLI BİR ADAY

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi iç yapı anlamında diğer partilerden çok farklı bir yapıya sahip.

MHP Genel Merkezinde liste, hangi kıstaslarla yapılıyor, adeta çok bilinmeyenli denklem gibi. Mevcut milletvekili Mesut Dedeoğlu ile mi “yola devam” derler, yoksa parti MYK’sına giren eski vekil Mehmet Akif Paksoy’a mı “hadi” derler veyahut “yeni kan” diyerek farklı bir isim mi listebaşı olur, hiç kimse bir öngörüde bulunamıyor.

Önceki gün MHP aday adaylarından Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü, ofisimize ziyarete geldi.

Hocalarım alınıp gücenmesin ama ben genelde akademisyenlerin politikaya girmelerine çok sıcak bakmayan biriyim çünkü genel olarak politikaya giren profesörler, seçmeni de öğrenci gibi algılarlar, halkın lisanını algılayamazlar.

Ancak Kütükçü Hoca farklı bir aday adayı…

Bir kere aile olarak Kahramanmaraş merkezin eşrafından ve her kesim tarafından sayılan, sevilen bir aile.

Babası Fethi Bey çarşının saygı duyulan esnaflarından ve kendisi de bu memleketin sokaklarında büyümüş, kendi partisinin dışında her siyasi görüşten oy alacak bir isim.

MHP Genel Merkezi Mehmet Akif Kütükçü Hocayı listebaşı yapar mı yapmaz mı elbette bilemeyiz ama bildiğimiz bir şey var ki, eğer Hoca listebaşı olursa sadece MHP seçmeninden değil, her kesimden oy alır ve partisini iktidar partisine rakip yapar.

Seçmenin kafasındaki soru şu: Hangi partide kim milletvekili olursa olsun, Kahramanmaraş’ı Güneyin çıkmaz sokağı olmaktan kurtarabilecek mi?

29 Mart tarihli Habertürk Gazetesi, Yener Atlı Köşesinden alınmıştır.