Çevre illerimizden olan ve Adana (3. made p bendi) ve Şanlıurfa (vi. madde) İllerinin Hıfzıssıha Kurullarının aldıkları karara göre Tarımsal üretim faaliyetleri ile ilgili girdilerin temini için ziraat mühendislerinin, teknikerlerin, teknisyenlerin, tarımla ilgili firma temsilcileri ve çalışanları asgari düzeyde olmak ve bağlı bulunduğu meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir kimlik, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilmiş ruhsat,  firma/şirkete ait çalışma belgesinin yanında bulundurması koşuluyla 23.04.2020 tarihi saat 24:00'den 26.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında yapılacak olan sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuşlardır.

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim yapan şehirlerinden birisi olan Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren tarımsal üretimle ilgili firmaların da bu kapsama alınmasını talep ediyoruz.

Şanlıurfa

İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 28 Nolu Kararı ile

23.04.2020 tarihi saat 24:00'den 26.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında yapılacak olan sokağa çıkma yasağından aşağıda belirtilecek istisnalar Muaf tutulacaktır.

vi) Tarımsal üretim faaliyetleri ile ilgili girdilerin temini için ziraat mühendislerinin, teknikerlerin, teknisyenlerin, tarımla ilgili firma temsilcileri ve çalışanları (asgari düzeyde olmak ve bağlı bulunduğu meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir kimlik, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilmiş ruhsat,  firma/şirkete ait çalışma belgesinin yanında bulundurması koşuluyla)

Adana İl Hıfzıssıhha Kurulu

Karar Tarihi :21.04.2020

Karar No :2020/34

3. Madde

p) Tarımsal üretimin devamlılığı için gerekli olan ekim-dikim, sulama-ilaçlama gibi faaliyetler kapsamında üretim yapan üreticiler (Çiftçi Kayıt Sistemi, Çiftçilik Belgesi ibraz etmek ve arazi güzergahı üzerinde olmak kaydıyla), bu işlerde alıştırdığı tarım işçileri ile faaliyetlerin kesintisiz devamı için üretimde mücadeleye karar veren Ziraat Mühendisleri (İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan Mesleki Durum Belgesi ibrazı ile),Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayileri, Tarım Alet ve Makinaları Bakım ve Onarımını yapan işletme, tarımsal üretim için gerekli girdilerin lojistiğinde çalışan personel.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kahramanmaraş Şube Başkanı

Doç. Dr. Ziya DUMLUPINAR

Editör: Haber Merkezi