Vali Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyoruz.

Çanakkale zaferi, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır.

Bu bakımdan Çanakkale, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletler için de bir kurtuluş rehberi olmuştur.

Azmin ve imanın teknolojiye galip geldiği; tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir.

Aziz milletimiz, varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlik içerisinde tek vücut olmuş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir.

Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır.        

Bu vesileyle Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi