Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, 12 Eylül Askeri Darbesinin 40. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında: “Suçsuz 9 ülküdaşımızı idam sehpasına çıkaran alçakları unutmadık, unutmayacağız!” dedi.

Başkan Kayış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Takvimler 12 Eylül 1980’i gösterdiğinde yüzlerce ülküdaşımız dünya siyasi tarihinin en büyük yargılamalarından birisi olan MHP ve Ülkücü kuruluşlar davası ile yargılanmış, asılsız iddialarla tutuklanmıştır. Darbe yapıp, millet adına yönetime el koyduklarını söyleyenler şüphesiz en çok bu milletin evlatlarını, millet sevdalısı olan Ülküdaşlarımızı hedef almıştır.

Tarihe kara bir leke olarak geçen bu tarihte vatan evlatları sanık sandalyesine oturtulmuş, iradesi kelepçelenmiş, adalet terazisi olmayan hakim ve savcılar tarafından yargılanmıştır.

Acı ile yoğrulmuş o günleri şüphesiz unutmamız mümkün değildir. Tek gayeleri vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan Ülkücüler; hapishanelerde, karanlık zindanlarda, hücrelerde yıllarca sorguya, hakarete, dayağa, ve akıl almaz işkencelere maruz bırakılarak hürriyetlerinden yoksun bırakılmışlardır.

Ölümle sınanmış, yağlı urganlarla imtihan edilmişlerdir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere 587 Ülkücü “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” ile idamla yargılanmış, Başbuğumuz Alparslan Türkeş 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.

Türk Milletini sevmekten, Allah yolunda yürümekten başka bir suçları olmayan Yusuf yüzlü fidanlarımız; Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık idam edilmişlerdir.

Suçsuz 9 ülküdaşımızı idam sehpasına çıkaran alçakları unutmadık, unutmayacağız!

Onlar Allah’tan başkasına boyun eğmeyen, Hak Davanın diz çöktürülmeyen kahramanlarıydı. Onlar cellâdına gülen gönül erleriydi. Millet için gün geldi Yavuz gün geldi Yunus oldular..

Herkes bilsin ki; Ülkücü Hareket, dün zulme, işkenceye boyun eğmedi, kula kulluk etmedi, tehditlere teslim olmadı. Hak yolda, Allah yolunda baş verdi, baş eğmedi. Bugün de Ülkücü Hareket, Vatan, Millet ve Allah yolunda yürümeye devam etmektedir.

Ne kahpe Eylül’leri unuttuk! Ne de sizleri!

Ne zulmü ne de Ülküdaşlarımızı unuttuk!

Acılarımız ilk günkü gibi taze, hafızamız ilk günkü gibi açıktır. Bu vesileyle başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere 12 Eylül’ün ‘Başı dik Anadolu çocuklarını rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Allah Onlardan razı olsun.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Editör: Haber Merkezi