14 Temmuz Cuma günü saat: 19.00’da başlayan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığının yerleşkesinin Ruhi Kılıçkıran Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Aziz şehitlerin ruhu ve Türk Devleti'nin selameti için Kuran- Kerim tilaveti Kuran- Kerim tilaveti programına çok sayıda teşkilat üyesi ülkücü ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen programın ardından konuşan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış hain darbe kalkışmasında vatan için şehit düşen 249 vatan evladını da unutmayarak, 15 Temmuz gecesinde şerefli Türk Ordusunun içerisine sızmış hainlerin yapmış olduğu saldırılar sonucu şehit olan 249 şehidin ailelerine tek tek sabır diledi. 

Kayış yaptığı açıklamada, “15 Temmuz bir kahramanlık destanıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan, Rejimine şerh düşürmeye çalışan odakların fitne ve fesatlarının doruk noktaya ulaşması sonrasında milli vicdanlara karşı başarısız olma girişimidir.” Dedi. 



‘Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için tek vücut olarak karşı koyduğumuz bu savaşı Allah’ın yardımıyla kazandık’ diyen Kayış, “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyetinin milli istikbalinin garanti altına alınması halkın tek vücut olması milli birliğin ve beraberliğin sonsuza kadar sağlanacağının garantisi 15 Temmuzdur. Ülkemizin zor zamanlarında her zaman için devletinin yanında yer alan Ülkü Ocakları 15 Temmuz gecesi de aynı duruş ve kararlılıkla meydanlarda en ön saflarda yer almıştır.” İfadelerini kullandı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının her zaman konjektörel değil ilkesel davrandığının altını çizen Kayış açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilge Liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin dik duruşu ile birçok olumsuz olay engellenmiş ve Milli birliğin sağlanması açısından büyük önem taşımıştır. Bilgi Lider 15 Temmuz gecesinde büyük bir feraset örneği göstererek Milli Harekatı ayaklandırmış ve bilinçlendirmiş Darbe ye karşı harekete geçirmiştir.

15 Temmuz gecesi göğsünü mermilere korkusuzca siper eden 249 Şehidimizin ailelerine tek tek sabır diliyor, Hikmet ve Kudret sahibi yüce Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyorum.” 
Editör: Haber Merkezi