Düzenlenen yemeğe, Türk Parlamenterler Birliği Başkanımız Sayın Nevzat Pakdil, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Anıl Yazıcı, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazi ve şehit aileleri katıldı.



Programda konuşan Türk Parlamenterler Birliği Başkanımız Sayın Nevzat Pakdil, Geçmişimizden bu güne bize bu güzel vatanı armağan eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Allah cennet mekânı eylesin. Ailelerine sabır cemil versin. Hepimizi cennette buluştursun.  Şehitlik makamı, gazilik makamı çok yüce bir makamdır. Çanakkale de, kurtuluş mücadelesinde, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda pek çok insanımız, gencimiz, kadınımız, erkeğimiz şehitlik mertebesine ulaştı. Biz onları tekrar bugün hayırla ve minnetle yâd ediyoruz.  Şehit yakınlarımıza sabır diliyoruz.

En son Erkan şehidimizin cenazesinde birkaç gün önce yine beraberdir. Allah birliğimizi bozmasın, hepimize huzur versin, Allah yolumuzu bahtımız açık eylesin, Allah hepimizin yar ve yardımcıları olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 



Kaymakam Serdar Kartal, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümünde, vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

Bugün vatan için, bayrak için, millet için şehit olmuş, şehitlerimizin ruhlarını anıyoruz. Bir eşi, bir kardeşi toprağa gömmek hiç de kolay bir şey değil, onların yerini asla hiçbir maddi imkânlar, asla hiçbir teselliyle dolmuyor. Tatbiki devletimiz şehit ve gazilerimiz için elden gelen bütün imkânlarını seferber ediyorlar. Biz şehit ve gazilerimiz bütün kurumlarla imkânlar doğrultusunda emrindeyiz.



Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümünü kutluyor, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve terörle mücadelede kanlarını bu aziz millet ve bu kutsal topraklar için akıtmış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve tüm gazilerimize de minnetimizi ifade ediyorum" diye belirtti.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanımız Sayın Nevzat Pakdil, Şehit Astsubay Adil Tündü Kozan’ın Irmak ve Belin ay adlı kızlarıyla yakından ilgilenerek sohbet etti.
Editör: Haber Merkezi