Yaptıkları ziyaretlerde yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan MKYK Üyesi Metin Doğan; Ev sahipliğinize teşekkür ediyoruz. Ayrıca böyle bir binayı da bu mahalleye kazandırdığı hem muhtarımıza, hem belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle yerler medeniyetin göstergesidir. Burada hep birlikte inşallah hep mutlu gününüzde beraber olursunuz.



16 Nisanda bir referandum var, biz Ailevisiyle, Sunisiyle, Kürdiyle, Türküyle hep beraber bu ülkede yüzyıllardan beri yaşıyoruz. Bizim kendi aramızda aslında hiçbir sorun yok. Biz hep biriz, beraberiz ve aynı canlarız. Bize dışardan müdahale olmadığı sürece, içimize fitne sokulmadığı sürece bizim birbirimizle sorunuzun olması mümkün değil; Yani nasıl ehlibeyti seven insanlarla, Hz. Ali’yi, Hz. Fatıma’yı seven insanlarla bir sorun olabilir.



Nasıl aynı Allah’a, ayını resule inan insanlarla, ehlibeyt sevgisiyle yüreği yanan insanların bir sorunu olabilir. Biz kardeşiz, biriz, beraberiz. Bu birliğimizi devam ettirip, artık Türkiye’nin bu siyasi krizlerle, siyasi çekişmelerle uğraşmaması için bir sistem değişikliğine gitmek istiyoruz. Diyoruz ki, kim gelecekse hangi lider gelecekse, hangi devlet büyüğü bu ülke yönetecekse bir seçim olsun. 50+1 alan gelsin devletin başına otursun ve biz günü birlik siyasi çekişmelerle uğraşmayalım. İşimize bakalım.



Dünya ülkelerine yetişmemiz lazım onları geçmemiz lazım. Yani hem kendi insanımız bize bakıyor, hem çevredeki insanlar bize bakıyor. Bizim de onlara bakabilmemiz, birliğimizi bütünlüğümüzü sağlayabilmemiz için bu sistem değişikliğini yapmak zorundayız. Huzur için, istikrar için, güvenli bir Türkiye için, terörle, ekonomik krizlerle uğraşmak zorunda kalmayacak bir Türkiye için, sizden ‘EVET’ demenizi istiyoruz. İnşallah 16 Nisan’ da sandıklara gittiğinizde de bütün bunları gözetmek suretiyle tamamen siyasi düşüncelerinizden ayrı olarak orada oylarını kullanmanızı istiyoruz.



Tekrar misafirperverliğiniz için bu güzel medeni karşılamanız için hepinize teşekkür ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi