Binlerce Türkoğlulu Kent Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ederken, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından tüm nöbet tutan vatandaşlara bayrak dağıtımı yapıldı.
   
İlçedeki farklı siyasi görüşlerden vatandaşlar Türk bayrakları ile tüm dünyaya birlik mesajı verdi.

Demokrasi şehitleri için okutulan mevlide; Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Öztırpan, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.



Türkoğlulular, sabaha kadar demokrasi nöbetine devam ederken Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; Vatanı için milleti için gerekirse ölürüz diyen, eğilmeyip dik duran sabahlara kadar nöbet tutan Türkoğlu’muzun güzide vatandaşlarım programımıza hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz. Öncelikle milli mücadelede kahramanlık yazan Türkoğlu’lu vatandaşlarımızın torunu olan direnişin sembolü olan özel kuvvetler mensub değerli Niyazi Kardeşimin şehitlik mertebesine ulaşmasından dolayı kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı, kederli ailesine ve Türkoğlu halkımıza da sabırlar diliyorum. Darbe girişiminin olduğu ilk dakikalardan itibaren Reisimizin evde yatma vakti değil herkesi sokaklara davet ediyorum çağrısından sonra, bizde Türkoğlulular olarak sokaklardayız, meydanlardayız, sabahlara kadar binlerce vatandaşlarımızla buradayız.
   


‘TÜRKOĞLU EN GÜZEL BİRLİK MESAJI VERMEKTE’
Vatanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Rabbim bizi Başta Peygamber Efendimiz (Sav) olmak üzere, tüm şehitlerimizin şefaatine nail etsin inşallah, Bu vatan bizim, bir avuç çapulcuya bırakamayız. Gün birlik olma günüdür. Türkoğlu bu konuda çok güzel mesajlar vermektedir. Demokrasi nöbetimiz devam edecektir. 15 Temmuz yapılan darbe girişiminde canını seve seve bu vatan için veren tüm şehitlerimizi yad ediyor; onları asla unutmayacağımızı bir kez daha buradan haykırıyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum, dedi.
   
Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ise konuşmasında; “Bugün görüyoruz ki bizim Milletimiz sivil toplum olarak MHP'lisi, CHP'lisi ve AK Partilisiyle parti ayrımı gözetmeksizin milleti ve devleti söz konusu olduğunda, kendini, canını devletine ve milletine siper edebiliyor. Bu gün bizi Avrupa Birliğine almak istemeyenler ülkemize yapılan yatırımları çeşitli bahanelerle önüne engeller çıkarmak isteyenler hep milletimizin önüne geçmek için engeller çıkarıyorlar. Milletimizin kaynakları ile yapılan yollar, köprüler, kendi milli parklarımız, uçaklarımız, gemilerimiz ve bir çok başarılarımız birilerini rahatsız etti. Millet olarak bunlara boyun eğmeyip gerekli dersi vereceğiz, diyerek konuştu, diyerek konuştu.

Mevlit programı sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.
Editör: Haber Merkezi