Türkiye’de Corona virüsü vakalarının görülmesinin ardından Kahramanmaraş Özel Teknokent Koleji Coronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Sağlık çalışanları için 3 boyutlu yazıcılarla Siper maske üretmeye başladı.

Kahramanmaraş Özel Teknokent Koleji koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının kullanabilmesi için siper maske geliştirmeye karar verdi. 3 gün önce çalışmalara başlayan okul idaresi geçen cuma günü sağlık çalışanları için 3 boyutlu yazıcılarla maske üretmeye başladı.

Kahramanmaraş Özel Teknokent Koleji Kurucusu Fahri Kılınç, “maskelerin iki hafta içeresinde üretileceğini belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı protokolü kapsamında sağlık çalışanlarımızın hastayla ilk müdahalesinde kendini koruması amacıyla siper maske üretiyoruz. Üretim yaparken öncelikle 3D yazıcılardan siper maskenin kafa yapısına uyumlu giydirme şeklini çıkartıyoruz. Daha sonra şeffaf maddelerle ön korumasını ve arka lastiğini takıyoruz. Sağlık çalışanlarının ihtiyacını karşılamak için buradayız. Bu zorlu süreçte bir katkımız olursa ne mutlu bize” dedi.

Özel Teknokent Koleji Kurucusu Fahri Kılınç, “Onlar bizim için hastanedeler, biz de onlar için üretiyoruz. Bu zor günlerde birbirimize destek olmalıyız, elimizi taşın altına hep birlikte koymalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi