İçsu Üretici ve Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Aras, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Bülbül’ün görevden alınmasına tepki göstererek, basın açıklaması yayınladı.

Başkan Aras, yaptığı açıklamasında KSÜ Su Ürünleri Bölümünün kapatılmasıyla birinci şoku yaşadıklarını, ardından Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Bülbül’ün görevden alınmasıyla ikinci şoku yaşadıklarını belirtti.

Aras, başarılı bir şube müdürünün keyfi olarak görevden alındığını iddia ederek, konuyla ilgili Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt’tan aldıkları cevabı ise kınadıklarını belirtti.

İçsu Üretici ve Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Aras, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın birlik üyesi üreticiler mensupları, su ürünleri kooperatif başkanları ve değerli basın mensupları;  

Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş ili Türkiye’de alabalık üretiminin en yoğun bir şekilde yaptığı illerden bir tanesidir.

Bugün ilimizde 47 adet işletmede yaklaşık 6500 ton alabalık üretimi yapılmaktadır

Kahramanmaraş ili Türkiye’nin en büyük su ürünleri işleme tesisine sahip bir ilimizdir.

Yine ilimiz alabalık ihracatında Türkiye’nin en önde gelen illerindendir.

Yaklaşık 25 yıldır ilimizde Su Ürünleri Mühendisi olarak görev yapan Orhan Bülbül 2014 yılında da Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne getirilmiştir.

Bugün övünerek savunduğumuz Kahramanmaraş su ürünleri sektörünün temelini atan, her alanda üreticinin yanında olan ve üretime yön veren, bilinçli balık avcılığında

Kahramanmaraş’ta olumlu bir algı oluşturan İstanbul ilinden sonra en çok denetim yaptıran ve bakanlıktan teşekkür ile taltif edilen Şube Müdürü Orhan Bülbül Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Bozkurt tarafından keyfi ve kendi isteğiyle görevinden alınmıştır.

Ne bir soruşturma nede bir araştırma yok...bilgi belge yok... iftira sahipleri hakkında yasal hakkımız saklı tutulmaktadır.

Bu konuda il müdür vekili Mustafa Bozkurt ile 02.07.2021 tarihinde şube müdürümüzün görevden alınması ile görüşme yapmak üzere; ben birlik başkanı, Adatepe Su Ürünleri Kooperatif Başkanı, Sır Barajı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı, Kartalkaya Barajı Su  Ürünleri Kooperatif Başkanı, Kandil Barajı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı, Elbistanlılar Dernek Başkanı ve yönetim üyelerinden yaklaşık 21 kişiden oluşan heyetle makamına gittik.

 İl Müdürü Mustafa Bozkurt’tan beklemediğimiz ve çok ilginç cevaplar aldık.

Aynen şöyle dedi: "CANIM İSTEDİ, ONUN İÇİN ALDIM KARDEŞİM DEDİ." ardında "KALEM BENİM ELİMDE YAPARIM " dedi. Bir il müdürüne yakışmayan ve bizlere hakaret niteliğinde olan bu cevabı esefle kınıyoruz.

Bu açıklamayı böyle bir makamdaki bir devlet adamına yakıştıramadık. Valiliğimizden gereğini bekliyoruz...

ÖNCE FAKÜLTE KAPATILDI, ŞİMDİDE ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesindeki Su Ürünleri Bölümünün bir ay önce kapanması sektörümüzde 1. şok etkisi yaratırken, Şube Müdürü Orhan Bülbül'ün de şube müdürlüğünde alınması sektörümüzde 2. bir şok etkisi yaratmıştır.

Bizler Kahramanmaraş su ürünleri sektörü temsilcileri olarak şube müdürümüzün arkasındayız. Çünkü bizler bu şube müdürümüzden şikayetçi değiliz ve memnunuz. Valilik makamından: şube müdürümüze yapılan bu iftiraya varan yanlışlıktan dönülerek şube müdürümüzün görevinin iadesini sektör olarak talep ediyoruz.

Bu konuda Tarım Bakanlığının ve Kahramanmaraş Valiliğinin bilgisi olmasını ve gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuyu gerek adli gerekse idari gerekse de bakanlık seviyesinde takip edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur!”

Editör: Haber Merkezi