Şirikçi, referandum sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, referandumun bir parti seçimi olmadığını, Türkiye’nin geleceğine yön verecek tarihi bir yönetim tercihi oylaması olduğunu anımsatarak, Türk milletinin bunun idrakinde olduğunu oylarıyla kanıtladığını ifade etti.

DOĞRU KARAR

Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini belirten Şirikçi, “Milletimiz Türkiye’nin bekası, evlatları, huzuru ve güveninin yanı sıra istikrar için evet dedi. Herkesin milletimizin bu kararına saygı duymasını bekliyoruz. Milletimiz doğru kararı vermiştir. Bu seçimde kazanan ya da kaybeden olmamış sadece Türkiye kazanmıştır” ifadelerine yer verdi.

İŞ DÜNYASI İSTİKRAR ARAR

İş dünyasının yatırım için, istihdam için öncelikle istikrar aradığını ancak, Türkiye’nin istikrarsızlıktan bugüne kadar çok zararlar gördüğünü anlatan Şirikçi, “Bundan böyle ekonomik krizler riski de olmayacak. Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı da beraberinde getirecek. Tıpkı halkımız gibi iş dünyası geleceğe güvenle bakacak, korkusuzca yatırımını yapacak, istihdam yaratacak. Biz iş dünyasının temsilcileri olarak üretmeye devam edeceğiz. Artık seçim geride kaldı işimize gücümüze bakacağız” dedi.

MÜSİAD GÖREVİNİ YAPTI

MÜSİAD’ın referandum çalışmaları süresince sorumluluğunun bilincinde hareket ederek, 30 ilde toplantılar gerçekleştirdiğini, halkı doğru yönlendirme adına çalışmalar yaptığını da anımsatan Şirikçi, “Ülkesine, milletine bağlı böyle bir kurumun temsilcisi olmaktan ben de ayrıca gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Şirikçi, Kahramanmaraş halkının da adı gibi bir kahramanlık örneği daha gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti;

“Hemşerilerimle gurur duydum. 73.96 gibi yüksek evet oyu ile memleketine en azla sahip çıkan büyükşehirler arasında ilk sıralarda yer alan kentimiz kendine yakışanı yapmıştır. Kentimin güzel insanları tıpkı milli mücadelede gösterdiği fedakârlıklar gibi bu seçimlerde de evet oylarının öncüsü olmuş ve ülkemize olan bağlılığını oylarıyla ifade etmiştir. İstiklal madalyalı şehrimizin tüm fertlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “

Editör: Haber Merkezi