Sır Barajında görüntülenen kirliliğe sosyal medyadan tepkiler yağdı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, dün sosyal medya hesabından Sır Barajının görüntülerini paylaştı. Bu görüntüler Aksu Çayının ardından Sır Barajının da hızla katledildiğini gözler önüne serdi.

“KAMU GÖREVLİLERİ HAKKINDA DA SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAĞIM”

Milletvekili Öztunç, sosyal medya hesabından korkunç görüntülerin yanı sıra ; “Bu görüntüler Kahramanmaraş sır barajından. Maalesef sanayi tesislerinin kimyasal atığı bu görüntülere sebep oluyor. Defalarca çağrı yaptım, mücadele ettim ama maalesef ne Çevre Bakanlığı ne de Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi duyarlılık göstermedi. Bu çevre katliamının sorumluları sadece fabrikalar değil aynı zamanda duyarsız kalan kamu görevlileridir. Bu nedenle bu kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağım. Bunu yapmaya mecbur bırakıldım maalesef.” Paylaşımında bulundu.

DUMLUPINAR; DİĞER MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar da, görüntülere sert tepki gösterdi.

“Diğer milletvekilleri nerede?” diye soran ZMO Başkanı Dumlupınar, tüm yetkilileri göreve çağırdı.

Dumlupınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; Kahramanmaraş Sır Barajına ait olduğu iddia edilen görüntülere yetkililer en kısa sürede cevap vermelidir.

Siyasiler gereğini yapmalıdır.

Konuyu sosyal medyada gündeme getiren muhalefet milletvekili Ali ÖZTUNÇ'a da teşekkür ederiz. Diğer milletvekillerinden de aynı tepkiyi belliyoruz.

Sivil toplum kuruluşları ayağa kalkmalıdır.

Kahramanmaraş'ın bütün yazılı ve görsel medyası haber yapmalı ve tepki göstermelidir.

Kahramanmaraş bu kadar mı sahipsiz?

Anadolu'nun kadim şehri, cennet parçası Kahramanmaraş'a bunu kimse reva göremez.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi