Bir hayır sever tarafından yaptırılan ve Suriye’nin İdlib kentinde, rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan  Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer ismi verildi. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ilk okulu ve Orta okulu için yapılan :  Şehit Kadir Tuncer Konferans Salonunun açılış kurdelesi Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun’un eşi Sevilay Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, ilçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen , öğrencilerle birlikte kesti.

Kahramanmaraş’ın  Onikişubat ilçesi  Döngel mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu   ilk ve Ortaokulunda açılışı yapılan çok amaçlı  Konferans bir çok sosyal etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirten okul müdürü Ahmet Karatutlu , Şehit Kadir Tuncer Konferans Salonunun açılış kurdelesi kesmek üzere Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun’un eşi Sevilay Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, kaymakam adayı İbrahim Yazıcı ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen,  Onikişubat İlçe Şube Müdürleri Hasan Ataş, Şerif Irmak ve Hüseyin Arslan , öğrenci velileri, öğrenciler katıldı.

Açılışa,  saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı, peşinden Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleşti. Okul müdürü Ahmet Kartutlu yaptığı açılış konuşmasında,  ”Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu ve Ortaokulu olarak eğitime bakış açımız, çocuklarımızın kaliteli eğitim herkesin hakkıdır ilkesinden yola çıkılarak en iyi ve kaliteli eğitimi almalarını sağlamaktır.

Cumhurbaşkanımız ‘Aklı Selim… Zevki Selim… Kalbi Selim’ sözünü kendimize düstur edinerek çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize sahip olması temel amacımızdır. Konferans salonumuzun yapımında bize maddi ve manevi desteklerini sunan başta Şehit kardeşimiz Kadir Tuncer’in silah arkadaşları olmak üzere İlçe Milli eğitim müdürlüğümüze ,Sayın Songül Mungan Dilki hanım efendiye, İnsiyatif Derneği Kahramanmaraş temsilcisi Fatin Rüştü Kayıran Beyefendiye, Ali Kıvrak Beyefendiye,Okul Aile birliği başkanımız Nuh Turan Küpeli ve yönetim kurulu üyelerine ve Katkısı olan tüm hayırseverlere okulum adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım" dedi.

Döngele Mahalle cami imamı Muhammet Güneş ve Eyüp Bebek'in Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile dua ve açılış kurdelesi kesilen salon sonrası bir süre sohbetler edildi.

Editör: Haber Merkezi