Esnaf odaları arasında en çok üyeye sahip olan Şoförler ve Otomobilciler Odasında seçim heyecanı hızla tırmanıyor.

Şoförler ve Otomobilciler Odasında 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Ahmet Kuybu’nun karşısına, büyük oy potansiyeli olan hatırı sayılır kişilerin desteğini de yanına alarak aday çıkan Mehmet Ali Saman projelerini anlattı.

Mehmet Ali Saman, Şoför camiasının sorunlarına çözüm aradığını ve mevcut yönetimin bu sorunlara çözüm üretmediğini ifade ederek; “Şoför camiamızın sorunlarını en iyi ben bilirim. Çünkü ben onlardan biriyim” dedi.

“Biz gelirsek, şeffaf bir yönetim anlayışı ve Ahilik Kültürü ile hizmet sunacağız” diyen Mehmet Ali Saman, gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini ise şöyle anlattı:  

“Şehrimizden C2 Yetki Belgeli tırların yurt içi taşıma yapmalarına son vereceğiz. Şehrimize ait C2 Yetki Belgeli firmalarımızın oluşmasını sağlayacağız.

Nakliyeci esnafının güçlenip gelişmesi, hak ettiği yere gelmeleri için her türlü örgütlenmelerine destek vereceğiz.

Hizmet rekabetini öne çıkartan anlayışı hâkim kılacağız.

Biz Gelirsek;

Sorunların mağduru olan nakliyeci esnafımız için; hizmet alan sanayici ve iş adamlarımızla işbirliği içinde nakliyeci esnafımızın hakkını savunan bir yönetim oluşturacağız.

Kahramanmaraş'ta haksız rekabete yol açan sektörel faktörlerin karşısında, esnafımızın yanında olacağız.

Kahramanmaraş'taki taksici esnafımızın emeklerinin karşılığını kazanması, vatandaşımızın hizmetten daha fazla faydalanabilmesi için tedbirler ve teşvikler oluşturacağız.

Fabrika servislerimizin sıkıntılarını, esnaf-işveren arasında gerekli koordinasyonu sağlayarak sonlandıracağız.

Esnafımızın ekonomilerinin güçlenmesi için her türlü meslekî örgütlenmelerine destek vereceğiz.

Biz Gelirsek;

Odamızı ilgilendirmeyen işlere karışmayacağız. Mesaimizi esnafımızın güçlenip ekonomilerinin büyümesine harcayacağız. Oda'mızın görevleri kanunla belirlenmiş olup, yasal sınırlarda hizmet verirken AHİLİK KÜLTÜRÜ vizyonumuz olacaktır.

Biz Gelirsek;

Nakliyeci ve Taşımacı esnaflarımıza 7/24 Türkiye'nin her noktasından hizmet ve yardım alabilecekleri çağrı ve çözüm ağı kurulacak.

Odamızın hizmet filosuna en çok ihtiyaç duyulan ama mevcutta bulunmayan Dönerli Kurtarıcı dahil edilerek bir ilk gerçekleştirilecek.

Odamıza ''e-oda'' bilgi işlem sistemi kurularak uzaktan erişim sağlanacak.

Tüm üyelerimize Kara Ulaştırma Yönetmeliği ve yetki belgeleri hakkında danışmanlık hizmeti verilecek.

Şeffaf Yönetim anlayışını hakim kılacağız.

Biz Gelirsek;

Belli periyotlarla odamızın faaliyet ve mali raporlarını üyelerimizle şeffaf bir şekilde paylaşacağız. Oda'mızın gelir-gider ve harcamalarını tüm esnaflarımızla her ay paylaşacağız.

''BENİM ODAM'' projesiyle yapılması planlanan her türlü faaliyette, üyelerimizin görüşleri alınarak istişare toplantıları düzenleyeceğiz.

Nakliyeci ve Taşımacı esnafımızın özel gülenlerinin duyurulması konusunda hassasiyet göstererek "BENİM ODAM İLETİŞİM SİSTEMİ" kuracağız.

Biz Gelirsek;

Yeni oluşacak Merkez Metropol, 12 Şubat, Dulkadiroğlu ve Büyükşehir yönetimleriyle istişareli çalışarak uygun görülen alanlarda garajlar oluşturularak köy ve ilçe minibüslerimiz için modern hizmet anlayışını oluşturacağız.

Bazı ilçe ve beldelerimize taşımacılık yapan minibüsçü esnafımızın Şehrimiz Merkezindeki sorunlarını, bekleme noktaları oluşturarak gidereceğiz.

TAMER-Kahramanmaraş Taşıma ve Ulaşım Merkezi

Odamızı hiçbir siyasî yapının içene sokmayıp, siyaset yapmayacağız. Şehrimizin mülkî ve yerel yöneticileriyle uyum/işbirliği içerisinde çalışarak belli bir merkeze toplanmış; Türkiye'de ilk ve modern şekilde projelendirdiğimiz, TAMER (Kahramanmaraş Taşıma ve Ulaşım Merkezi) PROJESİ'yle:

* TIR ve kamyonlar için park alanları,

* Nakliye komisyoncuları için işyerleri,

* Farklı yetki belgelerine sahip esnaflarımıza depo-garaj-yükleme indirme peronları vb. birimleri,

* Evden eve taşıma sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza daha profosyonel ofis ve depolar,

* Öğrenci ve personel taşımacılığı yapan esnaflarımız için ofisler,

* Nakliyeci ve Taşımacı esnafımızın yakınlarıyla birlikte, çalışma saatleri dışında vakit geçirecekleri; içerisinde kütüphane, okuma salonları, meslekî eğitim kursları, düğün salonu, kafeterya, misafirhane, hamam vb hizmet noktalarının bulunduğu bir sosyal kompleks kurulacağız.

Değerli Nakliyeci ve Taşımacı Esnaflarımız için geliyoruz.

Çünkü biz biliyoruz ki; EMEĞİNİZ BİZE EMANET!

Esnafımızın dişinden tırnağından arttırarak bağış yöntemiyle yapmış olduğu Vatan Hastanesi ismiyle faaliyet gösteren özel hastanedeki hakkımızı alarak sizlerin hizmetine sunmak ve bu sorunu kökünden çözmek ilk işlerimiz arasında olacak. Tüm esnafımızın hakkı olan bu kanayan yaraya son vereceğiz.

Bunun çözümü siz değerli esnafımızın birlik, beraberlik ve dayanışması sonucunda, yönetimi devraldığımız en kısa süre içerisinde tek gündem maddesi VATAN HASTANESİ olan, olağan üstü kongre yapacağız.

Kongreler en yüksek karar organı olup, karmakarışık bir hal alan VATAN HASTANESİ'ndeki, esnafımızın pay, hak ve hukukunu koruma altına alacağız.

Bu binanın %75' in Esnafımızın ve Oda’mızın olduğunu biliyor muydunuz?”

Editör: Haber Merkezi