Kahramanmaraş Tabip Odası, konuyla ilgili yayımladığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı sağlık çalışanları ile ilgili düzenlemeleri olumlu bulmakla birlikte yetersiz olduğu görüşündeyiz.
Pandemi, tüm ülkelerin sağlık sistemlerini çökme derecesine getiren bir sorundur. Ülkemiz, diğer ülkelere göre çok daha az olan sağlık iş gücü ile bu sorunla mücadele etmektedir.
Yetersiz işgücü açığını çok daha fazla çalışma ile kapatan Türk Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığının verilmesini beklemektedir.
Kahramanmaraş Tabip Odası olarak düşüncemiz, pandemi devam ettiği sürece sağlıkta performans sistemi askıya alınmalı ve ödemeler en üst düzeyden yapılmalıdır. Hekimler ve diğer sağlık çalışanları performans sistemini değil pandemi ile mücadele etmeyi düşünmelidir.
Üç aylık düzenlemeler yerine tüm pandemi süresi için düzenleme yapılmalıdır.
Aile hekimliği sisteminde çalışanlar için pandeminin 1 Ağustos’ta başlamış gibi davranılması hakkaniyete uygun değildir. Diğer sağlık çalışanlarında olduğu gibi aile hekimliği çalışanlarına da 1 Mart tarihi ile ödeme yapılmalıdır.
Hastaneler için ertelenen performans sisteminin hem de pandemi sürecinde aile hekimlerine getirilmesi pandemi ile mücadele ruhuna uygun değildir.
 Kahramanmaraş Tabip Odası olarak sağlık sisteminin bir bütün olduğunu, her birimde çalışan hekimlerin ve çalışma arkadaşlarımızın hak ettiği ücreti alması gerektiğine inanmaktayız. Ayrım yapılması çalışma barışı açısından yanlıştır.
Biz karşılıklı iletişim ile sorunların çözüleceğine inanmaktayız. Saha içerisinde mücadele eden biz hekimlerin görüşü alınmadan getirilen düzenlemelerin fayda sağlamayacağını hatırlatıyoruz.

KAHRAMANMARAŞ TABİP ODASI YÖNETİM KURULU”

Editör: Haber Merkezi