1903 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelen ve insanlara yardımseverliği ile tanınan Elif Ana’nın hayat hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor. 25 Kasım’da çekimlerine başlanacak filmin tanıtım toplantısı, önceki gün yönetmen ve oyuncuların katılımıyla CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.

İlyas Salman (72), filmde canlandıracağı kötü karakter nedeniyle şimdiden seyircilere seslenerek, "Filmden sonra lütfen benden nefret etmeyin” açıklamasını yaptı.

Usta oyuncu, "Çok konuştuğum zannedilir. İlk defa çok az konuşacağım. Elif Ana projesi karşıma getirildiğinde, 'Oynayabilir miyim?' diye düşünmedim. 'Oynarım' dedim, her rolü oynarım" dedi.

Salman, "Hitler'i eleştiren bir filmde işkenceciyi de oynarım ama Hitler'i alkışlayan bir filmde dünyanın bütün dolarlarını, eurolarını önüme koysalar oynamam. Elif Ana analar dolusu Anadolu’nun yüreği geniş, yüreği zengin bir insanı. Onun projesinde kötü iyi ayrımı yapmadan rol almak mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

"ÇOK KORKUYORUM"

Filmde Elif Ana’nın 50 yaşından sonraki halini canlandıracak olan Aliye Uzunatağan, karakterin kendisini korkuttuğunu vurgularken, şöyle konuştu: "Sorumluluğunun farkında olduğunu belirten Uzunataağan, "Ben çok korkuyorum, çok heyecanlıyım. Senaryoyu okur okumaz bayıldım...

"Sanki pastoral resim gibi senaryo gözümde canlandı. Müthiş bir karakter. Beni korkutacak kadar güzel bir insan. İnsana insan gibi bakan bir kadın. Elif Ana iyiliğe giden yol. Keşke bütün dünya Elif Ana filmini görse bu felsefeyi benimsese. Türkiye’nin o günlerinin düşündüğümüzde bu kadar yoksul bir köyde doğmuş ve böyle olabilmiş bir karakter..."

"Gerçekten müthiş büyük bir iş. Altı yaşımdan beri 60 yıldır oyunculuk yapıyorum inanan ki gerçekten korkuyorum. Çok çalışacağım. Akademik dramatolojiler çıkarıyorum. Gerçekten Elif Ana karakterini çok inceliyorum. Türbesine gidip gezeceğim. Dünya Elif Ana’larla güzelleşecek."

"ALLAH HERKESİN İYİLİĞİNİ VERSİN"

Sermiyan Midyat, "Ülkemizde ve dünyada iyiliğe muhtaç olduğumuz bir süreç yaşıyoruz. Hepimiz çaktırmadan birbirimizden nefret ediyoruz. Herkes kendini düşünüyor, ötekini düşünmüyor. Bu kadar iyiliği öneren bir filmin içinde olmak mutluluk verici. Projeye ilk dahil olan insanım. 1,5 yıl önce Antalya’da bir film çekimindeydim, denizden çıkmıştım. Dünyanın en şahane iki yapımcısıyla tanıştım. O günden buraya geldik. Allah herkesin iyiliğini versin" dedi.

Basın toplantısında filmle ilgili kısa bir konuşma yapan Ali Sürmeli, "Alevi köyünde bir mezar taşı okumuştum. Şöyle yazıyordu; iyilik iyidir" yorumunda bulundu.

"EN BÜYÜK KAHRAMANLIK"

Cezmi Baskın ise "Bu kadar güzel insanın, bu kadar iyi oyuncuların, hem politik hem ekonomik anlamda yürekli insanların buralarda toplanıp bir film çekmeye kalkması bence en büyük kahramanlık. İyi bir film olacağına sonsuz derecede inanıyorum. 'Umut fakirin ekmeğidir' derler. Ve ekmekten hepimiz bir pay alacağız. Herkese onun için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yönetmen koltuğunda Semir Aslanyürek ve Kazım Öz'ün oturduğu, senaryosunu Nihat Behram, Semir Aslanyürek ve Kazım Öz’ün kaleme aldığı filmin çekimleri Elif Ana’nın doğup büyüdüğü topraklarda, Kahramanmaraş’ta gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi