Yaklaşık bir yıl önce ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Pazarcık Yeni Devlet Hastanesi kışın çekilen fotoğraflarla sosyal medyada başlatılan karalama kampanyası ile adeta durdurulmaya çalışılıyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, temel kazısında kışın yağmur sularının biriktiği fotoğraflar servis ediliyor.

Yapılan paylaşımlar üzerine inşaat ihalesini alan firma yetkililerini arayarak bilgi aldık. Verilen bilgide, servis edilen fotoğrafların kışın çalışmalar durduğu zaman çekildiği ifade edildi.

Fotoğrafların gerçekleri yansıtmadığını belirten yetkililer, zeminde su sızıntısı olduğunu bunun üzerine projenin revize edildiğini de belirttiler. Şuan 548 fore kazıklarla zemin sağlamlaştırma çalışmalarının devam ettiğini temelle ilgili bir sıkıntının olmayacağını belirttiler. 

25 Dönümlük arazi üzerine kurulan devlet hastanesine tahsis edilen yer için birilerinin rant elde edeceği iddiaları üzerine ise arsanın tamamının hibe edildiği bilgisini edindik.

Pazarcık’ta hastane yapımı için uygun bir hazine arazisinin bulunamadığı, gösterilen yerlerin de Bakanlık tarafından uygun görülmediği, bunun üzerine yatırımın elden kaçmaması için 25 dönümlük arazinin bir hayırsever tarafından hibe edildiğini öğrendik.

Hal böyle iken;

Hastane inşaatı neden durdurulmaya çalışılıyor?

Yer tahsisinden önce zemin etüdü yapılıp onay verildikten sonra neden bu yatırım kışın çekilen fotoğraflarla sosyal medyada karalanmaya çalışılıyor?

Burada zemin kötüyse, milletvekilleri ve zamanın belediye başkanı neden karşı çıkmadılar?

Neden “Pazarcık’a müjde 125 yataklı yeni devlet hastanesi” diye boy boy fotoğrafları ile haber paylaştılar?

Yapımı devam eden 46.612.000.00 TL’lik dev yatırımın durması kimlerin işine gelecek? Bu işten kim ya da kimler nemalanacak?

Pazarcık’ta bulunan mevcut Hastanenin ilçenin sağlık ihtiyacının yetersiz kaldığı bilinmekteyken neden yeni hastanenin yapımı engellemeye çalışılıyor? Soruları akıllara geliyor.

Bu yatırım eğer karalama kampanyaları ile durdurulursa Pazarcık ilçesinin bu yatırımı tekrar alması yıllar alacak.

Yetkililer bu konuda bir an önce açıklama yapmalı ve kamuoyunu aydınlatmalı.

Editör: Haber Merkezi