Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi  Rektör adayı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Sami Özgül,  dünyada itibar sahibi olan güçlü Türkiye’nin,  güçlü üniversitelere  ihtiyaç duyduğunu belirtti

Prof Dr Özgül,  kurumsal aidiyet duygusu olan bir üniversite yaratmak için çıktığı yolda kendisine inanan tüm öğretim üyesi arkadaşlarının desteğini beklediğini kaydetti.
Üniversitelerin, bilime, demokrasiyle, insanı ve vicdani değerleri yüceltmesiyle anılası gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özgül, “Güçlenen, dünyada itibar sahibi olan Türkiye, güçlü üniversitelerle şahlanacaktır. Mensubu olmaktan onur duyduğum  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Rektörlük seçimi için aday olmaya karar verdiğim günden beri gördüğüm teveccüh beni bu yolda daha güçlü kıldı” dedi.

HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ


Özgül, adaylığının açıkladıktan sonra gerek şahsen görüşmelerle, gerekse telefonla arayarak kendisini kutlayan, desteklerini ifade eden  tüm öğretim üyesi arkadaşlarına  teşekkür etti. Özgül ,“Verilen bu destekler ve güvene her zaman layık olacağım.  Üniversitemizi tüm fakültelerdeki  çok değerli öğretim üyesi arkadaşlarımla birlikte yönetmek için yola çıktım. Bu nedenle geniş akademik danışma kurulları oluşturarak tüm öğretim üyelerinin konsensüsü ile ciddi adımlar atarak herkesin katılımını sağlamak için çaba göstereceğim” diye konuştu.
”Hem ülkesine hem memleketine bir hekim ve akademisyen olarak hizmet verme amacında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özgül, şunları söyledi:

“Edindiğim akademik ve yönetsel deneyimimi üniversitemin, Kahramanmaraşımızın, ülkemizin ve bilimin hizmetine sunmayı bir sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Göreve talip olunmadığı sürece ortaya çıkan sorunlara sadece eleştirel yaklaşmanın sorumlu bir birey davranışı olmadığının bilincindeyim. Akademisyen arkadaşlarımız takdirlerini kullanarak bana bu görevi layık görürlerse ben de elimden geldiğince aldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağım.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA HAZIRIM

Özgül, saygın ve nitelikli bir üniversite vizyonu için, kurumsal aidiyet duygusu olan bir üniversite yaratmak için, özgür akademik ortamı olan bir üniversite için, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, içinde bulunduğu kentle barışık, kaynak yaratma becerisine sahip, Kahramanmaraş’a çok yönlü katkılar sağlayabilen bir üniversite için gece gündüz çalışmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi..  

 

Editör: Haber Merkezi