Ülkemizde korona virüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı ve Hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda tedbir ve önlemlere harfiyen uyan Onikişubat Belediyesi, bu konuda ilçesinde birçok faaliyet gerçekleştiriyor.

İlk önce Yeni Hizmet Binasını dezenfekteyle başlayan süreçte, tüm kamu kurumları, il müdürlükleri, camiler, okullar, park ve bahçeler, semt pazarları, cadde ve sokaklar, dükkanlara da dezenfeksiyon işlemi yaparak mücadele sürecinde, rol model olacak bir belediyecilik örneği sergiliyor. Ayrıca haftanın 6 günü, farklı bölgelerde kurulan semt pazarlarında, pazar esnafına maske ve eldiven dağıtımı yaparken, aynı zamanda alınacak önlemler ve tedbirler hususunda da bilgilendirme yapıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Mahçiçek, “Sağlık Bakanlığımız covid-19 ile mücadelede başarılı bir çalışma yürütüyor, biz de Bakanlığımızın uyarıları ve aldığı tedbirler konusunda titizlikle davranıyor ve tatbik ediyoruz.

İlk günden bu yana hiç vakit kaybetmeden dezenfeksiyon işlemlerimizi başlattık. İlçemizin her bir noktasında, ekiplerimiz aralıksız çalışarak daha çok mekan dezenfekte etmeye gayret ediyorlar. İlçemizde bulunan tüm resmi binaları, camileri, okulları, iç ve dış mekanları dezenfekte ettik, etmeye de devam ediyoruz. Şimdi ise caddelerimizden başlayarak, dükkanları ve kaldırımları sırayla dezenfekte ediyoruz.

Sadece bizim aldığımız tedbirler yeterli değil tabiki. Vatandaşlarımız da bilinçli davranarak, kişisel hijyenlerine dikkat edecek, dışarıya zorunlu olmadıkça çıkmayacaklar, çıksalar bile eldiven ve maske kullanımına dikkat edecekler. Bu kurallara riayet edersek el birliğiyle bu salgını yenebiliriz. Bana bulaşmaz deyip hareket etmeyeceğiz.

Bütün bunlar olurken, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Hepimizin evde kaldığı bir ortamda, sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor ve hastaları tedavi ediyorlar. Belediye olarak, kendilerine teşekkürümüzün ifadesi olarak, tüm sağlık çalışanlarımıza moral olsun diye birer tane karanfil takdim ettik.

Diğer taraftan bizim için çok kıymetli olan 65 yaş üstü büyüklerimizin dışarı çıkmaları kendileri için risk oluşturduğundan, market alışverişleri için ekiplerimizi görevlendirdik. Maddi durumu olmayan 65 yaş üstü büyüklerimiz için de yardım kolilerini evlerinde kendilerine teslim ettik. Ekmek dağıtımlarımız periyodik olarak devam ediyor. Kıymetli büyüklerimiz bu süreçte dışarı çıkmayacak, biz de onlara gereken desteği sağlayacağız.

Bizler vatandaşımıza rahat ve güvenli bir ortam sunmaya gayret ediyoruz lakin zorunlu olmadıkça kimsenin dışarı çıkmamasını tavsiye ediyoruz. Evlerimizde hayat var, evimizde kalalım, sağlıkla kalalım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi