Türk halkının oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın emriyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da meydanları doldurduklarını aktaran Başkan Okay, bu durumun başkomutan Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar devam ettireceklerinin altını çizdi.



Demokrasi nöbetinin 5'inci gününde kent meydanında coşkulu bir kalabalıkla bir araya gelen Başkan Okay, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Demokrasi nöbetinin amacının tüm dünyaya Türk milletinin birliğini ve beraberliğini göstermek olduğunu aktaran Başkan Okay, "Bu akşam burada başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan'ın işaretiyle, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden Kahramanmaraş halkı olarak toplanmış bulunmaktayız.



Yine başkomutanımızdan yeni bir işaret gelene kadar da bu toplantıları sürdüreceğiz. Hain ve eli kanlı olan FETÖ terör örgütünün vatanımıza ve milletimize yapmış olduğu hain saldırı sonucu, büyük Türk milleti kurtuluş savaşı ruhuyla hareket etmiş ve hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Bu hain kalkışma neticesinde kendi milletini bombalayan bu hainler bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir" dedi.



Başkan Okay, dinleyenleri coşturan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Her konuda aziz olan ve ülkenin bütünlüğüne zarar gelmemesi için susan Türk milleti, aziz bildiği vatanına el uzatılınca ne yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Hainliklerle kokuşmuş olan ve peygamber ocağına sızan tüm hainlerde bu gerçekle karşılaşmışlardır. Her türlü yalan ve hileyle kandırdıkları insanlarla kendi ülkesine savaş açan bu vicdansızlar, milletimizin dik duruşuyla bertaraf olmuşlardır. Bu millete ihanet planlayanlar şunu iyi bilmelidir; tanklar, toplar ve tüfekler Türk milletinin cesaretini asla kıramaz. Korkusuzca ve imanla tankların önüne siper olan bu aziz millet, dost elini de, düşman elini de çok iyi bilir. Milletimizi ve vatanımızı korumak için canını ortaya koyan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.



Bu büyük mücadelede yaralanan büyük Türk milletinin büyük kahramanlarına da acil şifalar diliyorum. Bu uğurda canını veren şehitlerimizin ve kanını döken gazilerimizin kanlarının yerde kalmayacağının bilinmesini istiyorum. Bu hainler en ağır şekilde cezalandırılacak ve Türk milletine hesap verecekler. Şehitlerimize saygı, gazilerimize moral, vatanımızın bölünmezliğini göstermek için başlattığımız bu demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Biliyoruz ki Kahramanmaraş halkının yaptığı gibi tüm Türkiye de aynı heyecanla nöbetinin başındadır. Biz bu meydanları boş bırakmayacağız. Namus bildiği vatanına el uzattırmayan tüm vatandaşlarımızı da demokrasi nöbetimize davet ediyorum." 
Editör: Haber Merkezi