Türkiye Offroad Şampiyonası tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yarışmanın son etabı Kahramanmaraş'ımızda, 15 ilden 21 araç ve 42 sporcunun katılımıyla yapılacak ve derece giren yarışmacılar ödüllerini alacak. Sanat ve sporun buluştuğu şehrimiz için Türkiye Offroad Şampiyonası hayırlı olsun” dedi.

Etkinliğin yapılmasının şehir için önemli bir tanıtım fırsatı sunduğunu ifade eden Başkan Güngör, “Bir şehirde düzenlenen her bir ulusal ya da uluslararası etkinlik önemli turizm fırsatları oluşturuyor. Bu etkinlik de Kahramanmaraş’ımızın kendisine özgü her unsurunun katılımcılar tarafından tecrübe edilmesini sağlayacak. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

SANAT VE SPOR ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ

Şiir ve edebiyatın başkenti olan şehrimizde Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışması gibi etkinlikler düzenleyerek şehrimizin UNESCO yolculuğunda önemli çalışmalar yaptık. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerimizi daha da kapsamlı hale getireceğiz. Dondurma Festivali’mizi de 2022 yılında çok geniş bir katılımla yapmış olacağız. Yine Güreş Fedarasyonumuz tarafından düzenlenen Büyükler Serbest Güreş Turnuvası Kahramanmaraş’ımızda düzenlenecek. Burada da 500’ün üzerinde sporcu, 1.000’in üzerinde ziyaretçi gelecek. Ben tekrar hemşehrim Şeref Eroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

15 İLDEN 21 ARAÇ 42 SPORCU

Konuşmasının devamında yarışmaya ilişkin detayları aktaran Başkan Güngör, “10-12 Aralık tarihlerinde Türkiye Offroad Şampiyonası'nı da Kahramanmaraş'ta yapıyoruz. Şampiyonanın ilk 5 etabı Ankara, Denizli, Karabük, Sinop ve Sakarya'da yapılmış. 6. ve son etabı da Kahramanmaraş'ımızda yapılarak inşallah sporcularımız yarışmada dereceye girerek ödüllerini alacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Kahramanlar Offroad Spor Kulübü Derneği ile işbirliğinde düzenlediğimiz yarışa 15 ilden 21 araç ve 42 sporcu katılacak. Yarışlar, 10 Aralık Cuma günü saat 14.30'da temsili start ile Milli İrade Meydanı'nda başlayacak. 11-12 Aralık tarihlerinde ise yarışmalar Kapıçam Tabiat Parkı'nda yapılarak tamamlanacak ve ödül töreni de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Yarışlara katkı sağlayan, sporculara, programı düzenleyen federasyona teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi