Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, cezaevinde bulunan 6 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, tutuksuz sanıklar katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, kızı Firuze, oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile taraf avukatları hazır bulunduğu duruşmaya korona virüs (Covid-19) kısıtlamaları kapsamında sınırlı sayıda kişi alındı.  

Duruşmanın ilk bölümünde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast timinde yer alan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle tutuklu bulunan Davut Uçum, Aydın Özsıcak,  Yusuf Yiğit ve diğer sanıklar SEGBİS’ten bağlanarak, haklarında iddia edilen suçlamaları reddettiler. 

Yazıcıoğlu’nun avukatları Kemal Yavuz ile Selami Ekici, sanıkların mahkemeyi oyaladıklarını, erteleme sürecine gitmeye çalıştıklarını belirterek, “Helikopterin, örgütlü bir yapı tarafından düşürüldüğünü, bu davanın ise olaydan sonraki soruşturmalara örgütlü yapının müdahalesini gösterdiğini, sanıkların yok etmeye çalıştıkları deliller suikast eylemini kapatmaya yöneliktir” ifadeleriyle tüm sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 25 Ekim 2021 tarihine erteledi.

Editör: Haber Merkezi