Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından afet ve acil durumlara karşı önleyici tedbirler almak amacıyla il ve ilçelerimizde kurulan MEB AKUB ekiplerine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Teşekkür Belgelerini takdim etti.

Millî Eğitim Bakanlığının 2021/13 Sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Genelgesi doğrultusunda İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından afet ve acil durumlara karşı önleyici bir yaklaşımla, etkin ve sürdürülebilir tedbirler alınarak okul ve kurumlarda risk ve zararların azaltılması amacıyla Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Pazarcık ilçelerimizde 24’er gönüllü personelden oluşan MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB) ekipleri oluşturuldu.

 MEB AKUB personelleri için düzenlenen Teşekkür Belgesi takdim töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “ekipler içerisinden gönüllü olarak seçilen ve 25 gönüllü personelden oluşan MEB AKUB il ekibinin de kurulduğunu belirterek, “2021 Yılı AFAD Farkındalık Eğitim yılı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda Bakanlığımızın da direktifleriyle MEB AKUB ekiplerimizi oluşturduk. Bu ekiplerimizle yaptığımız çalışmaları kendimizi değil, başkalarını kurtarma çalışması olarak görüyoruz ve çalışmada gönüllü olup gayret sarf eden personellerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplam 72 gönüllü personel içerisinden 25 kişilik MEB AKUB il ekibinin de kurulduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Hiç kimse gidin, akut gönüllüsü olun ve bu işi yapın diye zorlamadı. Bu çalışma tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğu için çok kıymetlidir. Kendimizi değil, başkalarını kurtarma çalışması olduğu için ise daha da kıymetli. Yaşam içerisinde her türlü afeti yaşamak olasıdır. İnşallah bir afetle karşılaşmayız da bu ekiplerimize hiç ihtiyaç olmaz.” diye konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, deprem bölgesinde yaşıyor olduğumuza dikkat çekerek, “Yani ne zaman, nerede ne şekilde olacağını hiç kimsenin bilmediği afetlerle karşı karşıyayız. Bu gibi afetlerde bizlere yardımcı olabilecek insanların ve ekiplerin olması çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Her şey unutulur, arkadaşlar zorda darda kalındığında insanın imdadına yetişen insanlar asla unutulmaz ve onlara çok samimi dualar edilir. İnşallah bunlara gerek kalmaz ama bir gün ihtiyaç olursa inanın bu ekiplerimiz, binlerce on binlerce insanın gönlünde taht kuracaktır.” ifadelerini kullandı.

 İhtiyaç olduğu zaman ‘Kimse yok mu?’ diye bağırıldığında ‘Ben varım!’ diyebilmenin herkese nasip olamayacağını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, son olarak şunları kaydetti: “Bu üstün gayretler içerisinde olan personellerimize yürekten teşekkür ediyorum ve onları ayrıca tebrik ediyorum.

Konuşmanın ardından MEB AKUB ekiplerinde görevli personellere Teşekkür Belgeleri takdim edildi.                                        

Editör: Haber Merkezi