Ordu içeresine yuvalanan bir grup hainin darbe girişiminde bulunmasını lanetleyen Hanefi Mahçiçek; “ Mazisi insanlık tarihiyle eşdeğer olan milletimiz, yüzyıllar boyunca birçok badire atlattı, ihanetler gördü. Ama şundan eminim ki; tarih sayfalarına 15 Temmuz 2016’daki gibi bir hainlik ve alçaklık kaydedilmedi.

Peygamber ocağı olarak nitelendirdiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine yuvalanan eli kanlı teröristlerin, namlularını millete doğrultması sonucu, 249 vatan evladı şehit oldu, yüzlercesi yaralandı.

Darbeyi planlayanlar ve onların işbirlikçi uşakları belki kendilerinden emindi. Yine milli iradeyi yok sayacaklar, yine bu aziz millete diz çöktüreceklerdi. Ama unuttukları bir şey vardı; artık Türkiye 1960’ların, 80’lerin Türkiye’si değildi.



Çünkü bu günlere kolay gelmemiştik.. Bedeller ödemiş, çileler çekmiştik.. Kararlıydık; Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Abdülhamid Han’ın, Menderes’in ve Özal’ın yalnızlığını, çaresizliğini bir kez daha yaşatmayacaktık.
Öylede oldu.. “Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” diyen aziz milletimiz, uçaklara, tanklara, toplara göğüs gerdi.

Türkiye’nin her köşesinde bir Çanakkale ruhu yeniden sahnelendi. Ve de nihayetinde beyin ve kalplerini, irade ve vicdanlarını batıla satanlar değil, gücünü sadece ve sadece imanından alan millet kazandı.

Ama biz unutmayacağız.. Unutmayacağız ve unutturmayacağız o karanlık gecede şehadete koşanları.. Sütçü İmam gibi hainlere ilk kurşunu atan Ömer Halisdemir’i, oğlu Abdullah Tayyip ile beraber can veren Erol Olçok’u, Şehit ikiz polislerimiz Ahmet ve Mehmet Oruç’u, Gülşah Güler’i unutmayacağız.. Şehit olan 249 vatan evladını, gazi olan yüzlerce kahramanı her zaman layık oldukları yerde kalplerimizde yaşatacağız.. Aziz şehitlerimizin bir kez daha önlerinde saygı ile eğiliyor; ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar, ordu içindeki gerçek millet sevdalısı askerlerimiz ve kahraman emniyet teşkilatımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Yüce Allah bu aziz milleti bir daha böylesi acılarla imtihan etmesin.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi