Sağlık Bakanlığının KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesini "Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi" olarak yetkilendirilmesinin ardından, Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı 9 Mayıs-13 Haziran 2022 tarihleri arasında 7 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kursiyerler; 200 saatlik kurs süresince teorik derslerini, yoğun bakım ünitelerindeki uygulamalı eğitimlerini, teorik ve uygulama sınavlarını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Yoğun Bakım ve Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği alanlarında bu sertifikanın ileride de kursiyerler için önemli bir referans niteliği taşıyacağını belirtti.

"Sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyemeyiz”

Sağlık hizmetinin sunumunda tüm sağlık çalışanlarının büyük bir role sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Niyazi Can, “Toplumumuzun geleceği olan yeni doğanlarımıza hizmet eden hemşire arkadaşlarımızın emekleri de her zaman takdire şayandır. Bunun yanında yenidoğan hemşireliği üst düzey fedakarlık ve deneyim isteyen bir branş olduğu ise hepimizin malumudur.” dedi.

“Toplum sağlığına değer katacak olan tüm süreçleri her zaman destekliyoruz.”

Prof. Dr. Niyazi Can, “Ülkemizde sınırlı sayıda merkezde verilen Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programı Yetkisini hastanemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Burada bu kursun organizasyonu ve yürütülmesinde emeği geçen Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniğine teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanında bu programa katkıları nedeniyle Sağlık Bilimleri Fakültesine, Çocuk bölümümüzün diğer yan dallarına; Çocuk Cerrahisi Kliniği, Kadın Doğum, Fizik Tedavi ve Göz kliniği bölümlerindeki hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıca Program kurs sorumlusunu ve kursiyerlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Merkezimizde Eğitim alan kursiyerin çalıştıkları ünitelerde bebeklerin daha iyi bakılmasına katkı yapmalarını, burada öğrendiklerini meslektaşlarına da iletmelerini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Sadık Yurttutan ise, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin fiziki ve teknik altyapısının güçlendirilmesi ve personel sayısının artırılmasında büyük destek sağlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a şükranlarını sunarken, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği alanlarında eğitim veren en önemli merkezlerden biri olduklarını belirtti.

Sağlık hizmetlerinin sürekli değişim ve gelişim halinde olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Sedat Köroğlu da, “Ülkemizin sayılı merkezlerin yapılan Sertifikasyon Eğitim programını İlimize ve üniversitemize kazandıran KSÜ Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara ve eğitimcilere belgeleri KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Metin Kılınç, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Sedat Köroğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Tuncel Berktaş, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Sadık Yurttutan ile katılımcı misafirler tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi